genel

Öğrencilere müjde! KYK burs ve kredilerine zam geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının akabinde yaptığı konuşmanın sonunda üniversite öğrencilerini de unutmadı ve müjdeyi verdi. KYK burs ve kredilerine zam geliyor.

Abone Ol

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının sonuna yaklaşırken üniversite öğrencileri için müjdeyi verdi.

Üniversite öğrencilerinin ve gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu ve bu devletin her zaman gençlerin yanında olduğunu belirten erdoğan KYK ile ilgili yapılan güncellemeleri paylaştı.

Konuşmasının devamında KYK burslarına ve kredilerine zam yapıldığını belirten erdoğan lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere üç seviyede ayrı ayrı burs ve kredilere zam yapılacağını duyurdu.

Erdoğan, "Önümüzdeki yıl lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2550 liraya çıkarıyoruz." dedi.

Öte yandan burs ve kredilerin ise en geç aralık ayının sonuna kadar hesaplara ekim ayından itibaren 3 aylık olarak yatırılması planlanıyor.

Öğrenciler almaya hak kazandıkları burs ve kredisini ziraat bankası atm'lerinden çekebilecekler.