genel

KYK burs sonuçları hakkında açıklama: KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır, açıklandı mı? Gözler GSB'de

"KYK burs sonuçları açıklandı" duyusunu bekleyen öğrencilerin gözü kulağı artık Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) açıklamasında. KYK burs sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. KYK burs başvuruları 5 Kasım Cuma günü başladı ve 8 Kasım Pazartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapıldı.

Abone Ol

KYK burs sonuçları gündemde yer alıyor. 2021 yılı üniversite sınavına giren öğrenciler eğitim öğretimlerine başladılar. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler burs başvurularına çevrilmişti. Başvurular kasım ayında tamamlandı. Konu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, ‘En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.’ açıklamasında bulundu.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.’ dedi. KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

KYK BURS SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR? KYK burs sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki link üzerinden sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

ARALIK AYI ÖDEMELERİ HAKKINDA AÇIKLAMA KYK burs ödemeleri ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından açıklama yapıldı. Bakan Kasapoğlu, ‘Aralık ayı burs ve kredi ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık. Koyu onay işareti 2021 yılı içerisinde 1 milyon 417 bin 707 öğrenci arkadaşımıza 9.5 milyar TL ödeme yaptık. Her zaman ve her koşulda öğrenci arkadaşlarımızın yanındayız.’ dedi.