genel

Kuyumcular'dan altın tahmini geldi! Rekora gidecek...

Kuyumcular altının gram fiyatlarıan ilişkin tahminlerde bulundu. Bir çok sektör kaynağına göre altın 2023 yılında rekora gidecek.

Abone Ol

Altının gram fiyatı haftayı düşüşle tamamladı ancak bir çok sektör kaynağına ve kuyumculara göre altın fiyatları 2023 yılında rekora doymayacak.

Kapalı çarşının kuyumcu esnaflarından edinilen bilgiye göre altının gram fiyatının seçim öncesinde 1350 lira seviyelerine kadar yükselmesi bekleniyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise daha önceki YouTube yayınlarda altının 2023 yılında rekora koşacağını ve kendi hedefinin (1350TL) halen geçerli olduğunu vurgulamıştı.

Peki altın fiyatlarını etikleyen faktörler neler? Ekonomik ve finansal durumlar (enflasyon, faiz oranları, bütçe açıkları, para politikası)

Döviz kurları Emtia ve hisse senedi piyasalarının performansı Uluslararası politik olaylar (savaşlar, terör olayları, sınır kapama gibi) Yatırımcı beklentileri ve talep.

Gibi çeşitli faktörler altın fiyatlarını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebiliyor. Ayrıca ülkemizdeki doviz kurundaki ani yükseliş ve düşüşlerde altın fiyatlarına olumsuz olarak yansıyabiliyor.