genel

Kuyumcular, 'Merdiven Altı' Altın Alımında Uyarıyor! Sorunlar Kaçınılmaz Olabilir

Kuyumcular, 'merdiven altı' olarak bilinen yerlerden alınan ucuz kesme altının ilerleyen dönemlerde sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Abone Ol

Kuyumcular, 'merdiven altı' olarak bilinen ve son zamanlarda popüler hale gelen düşük maliyetli kesme altının, ilerleyen zamanlarda bozdurulduğunda sorunlara neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Özellikle gram altın alımında dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan kuyumcular, müşterilere önerilerde bulundu.

Son zamanlardaki gram altın fiyatlarındaki artışı değerlendiren Kuyumcu Erhan Şakar, "Altın fiyatları son bir haftada yaklaşık olarak 100 TL arttı. Yatırımcılar şu anda altına daha fazla yöneliyor çünkü dövizden daha fazla kazandırıyor.

Yükselen fiyatlar nedeniyle daha fazla alıcı ortaya çıkıyor. Ancak bozmak isteyenler fiyatın biraz daha yükselmesini bekliyor. Yıl sonuna kadar veya seçimlerden sonra altının 3,500 TL'yi göreceği söyleniyor" şeklinde konuştu.

Şakar, "Kesme altın riskli olabilir, güvenilir yerlerden alınmalıdır" diyerek devam etti. "Merdiven altı olarak adlandırdığımız yerlerden ucuz kesme altın alınmamasını öneriyoruz. Çünkü bu, sertifikasız ve garantisiz, tanınmayan altın demektir ve bu altını kuyumcu veya satıcıya bozdurmak isteyenler sıkıntı yaşayabilirler.

Mağazacılar olarak biz kesme altın alım-satımı yapmıyoruz. Bunlar, atölyeler arasında dönen altınlardır. Yatırımcıların kesme altın alımından kaçınmalarını ve ucuzuna kanıp kesme altın almamalarını öneriyoruz.

Güvenilir ve sertifikalı altınları mağazalardan almalarını tavsiye ediyoruz. Merdiven altı olarak bilinen yerlerden ucuzuna alınmaması önemlidir" dedi.