genel

Kulüpler Yurda Döndü, Havalimanı Taraftarlar İle Doldu Taştı..

Süper Kupa iptali sonrası kulüpler Türkiye'ye adım attı. İsmail Kartal, Okan Buruk açıklamalarda bulundu. İşte detaylar..

Abone Ol

Suudi Arabistan'ın başkenti olan Riyad'daki Al - Awwal Park'ta ev sahipliğinde yapılması düşünülen ancak yaşanan bazı olaylar yüzünden ileri tarihe ertelenen Süper Kupa sonrası Galatasaray ekibi yurda dönmek için yola çıktı.

Gece yarısı Riyad'dan kalkan uçağı Türkiye'de karşılmak isteyen yüzlerce Sarı-kırmızılı taraftar da İstanbul Havalimanı'na doldu. Taraftarlar sloganlar eşliğinde takımlarını dört gözle beklerken, andımızı da seslendirdiler.

DURSUN ÖZBEK SORULARA CEVAP VERMEDİ  CNN Türk muhabiri Serdar Er'in İstanbul Havalimanı'ndaki durumu detayı detayına aktardı. Galatasaray, saat 05.30 gösterdiğinde yurda ayak bastı. Futbolcular ve Galatasaray kulübü uçak indikten 10 dakika sonra İstanbul Havalimanı'ndan uzaklaştı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, soruları cevapsız bırakarak Havalimanı'ndan ayrıldı.

"KULÜBÜMÜZ GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPTI"  Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise taraftarları selam verdi. Buruk, "Bir açıklama yapacak mısınız?" sorusuna "Kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı" diye yanıtını verdi.

FENERBAHÇE YURDA AYAK BASTI  Galatasaray'dan bir saat sonra 06.30 sıralarında Fenerbahçe de İstanbul Havalimanı'na geldi. Sarı-lacivertli kulüp, gece yarısı Riyad'dan kalkan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Takımlarını desteklemek için havalimanına akın eden çok sayıda taraftar da Başkan Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal ve futbolculara sevgi sloganları attılar. Taraftarlar bayraklarla takıma destek veren, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" cümlesini hep bir ağızdan söylediler.

İSMAİL KARTAL: TEŞEKKÜR EDİYORUZ  Teknik direktör İsmail Kartal da takım otobüsünden taraftarlara seslenerek, "Tüm taraftarlara buraya kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan yaşanan durumu internet sayfasına manşet olarak giren Daily Mail, “Suudi Arabistan, Türkiye’nin kurucusunun pankartlarını yasaklayınca Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmama kararı aldı” derken, L’Equipe, “Atatürk’e saygı tişörtlerinin giyilmesine izin verilmedi”, Calcio Mercato “Eşi benzeri görülmemiş bir diplomatik kriz”, Marca, “Süper Kupa’da skandal!” başlığını attı.

iNGiLTERE: SUUDiLER YASAKLAYINCA  · Daily Mail: Suudi Arabistan, Türkiye’nin kurucusunun pankartlarını yasakladı. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri maça çıkmama kararı aldı. · Sky Sport: Suudi Arabistan’da Galatasaray ile Fenerbahçe’nin karşı karşıya geleceği maç bazı aksaklıklar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.· Mirror: Suudi Arabistan, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü onurlandırma isteğini reddettiği için Süper Kupa finali iptal edildi.

iSPANYA: ÇILGINCA BiRKAÇ SAAT  · Marca: Süper Kupa’da skandal! Türkiye Süper Kupası’nda skandal bir olay yaşandı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maça çıkmayı reddetmeleri Türk futbolunda yeni bir skandala yol açtı. Cristiano Ronaldo’nun oynadığı Al-Awwal Park Stadı’nda oynanması planlanan maç, her iki kulübe yapılan kısıtlamalar nedeniyle iptal edildi.

· As: Türk futbolunda Ankaragücü Başkanı’nın hakeme vurmasının ve İstanbulspor Başkanı’nın Trabzonspor maçında takımını sahadan çekmesinin ardından yeni bir skandal yaşandı! Galatasaray ve Fenerbahçe, Suudi hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna saygı duruşunda bulunulmasına izin vermemesi üzerine maça çıkmayı reddetti. Çılgınca geçen birkaç saatin ardından bir anlaşmaya varılamadı ve maç iptal edildi.

· Mundo Deportivo: Türk futbolunda yeni karmaşa! Fenerbahçe ve Galatasaray maç başlamadan dakikalar önce Süper Kupa oynamayı reddetti.

FRANSA: SAYGI GÖSTERMEDiLER  · L’Equipe: Riyad’da oynanması planlanan Türkiye Süper Kupası maçı son anda iptal edildi. Gerekçe olarak yerel makamların Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Atatürk’e saygı tişörtlerinin giyilmesine izin vermemesi gösterildi. Yerel yetkililer başlangıçta taraftarların Türk bayrağı getirmesine izin vermemişti. Türk yetkililer bu yasağı kaldırtmayı başardılar, ancak Atatürk fotoğrafı taşıyan kıyafet yasağını kaldırmadılar. Bu müzakereler hiçbir zaman sonuçlanmadı ve iki takım da oynamayı reddetti. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan'da yaşanan kriz sonrası oynanmazken kulüplerden destek mesajları geldi.