genel

KPSS TYT ve AYT Ne zaman yapılacak? Sınav başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte, sınav tarihleri...

2023 yılı sınav takviminin ÖSYM tarafından henüz yayımlanmaması üzerine adaylar, sınav oturumlarının ne zaman gerçekleştirileceğini araştırıyor. Peki TYT, AYT, KPSS ne zaman yapılacak? İşte, detaylar...

Abone Ol

Sınavlara hazırlıklarını sürdüren adaylar, ÖSYM'den duyurulacak sınav takvimi açıklaması bekliyor. Geçtiğimiz aylarda 2023 sınav takvimini yayımlayan ÖSYM, YKS kapsamında Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 18 Haziran’da uygulanacağı açıklanmıştı ancak sınavların seçim tarihine denk gelmesi sebebiyle takvim iptal edilmişti.

2023 yılına ilişkin takvimin ÖSYM'nin sitesinden kaldırılmasının üzerine gözler, güncellenmiş yeni takvime çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz salı günü partisinin TBMM'deki Grup Toplantısında seçim için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından sınav tarihlerinin değişip değişmeyeceği yapılacak çalışmanın ardından netleşecek.

Sınav takvimi ve sınavlar için alınacak ücretler, henüz netlik kazanmadı. Takvimin ve başvuru ücretlerinin önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden ilan edilmesi bekleniyor.