genel

Koronavirüsünün (Kovid-19) kaynağı ne hayvan ne de laboratuvar! Düşünülenden daha farklı!

Abone Ol

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü kısa süre içinde tüm dünyaya yayıldı. Kovid-19 neredeyse 40 milyon insana bulaştı, 1.1 milyon insanın ölümüne neden oldu. Aşı çalışmaları ise hızlı şekilde devam ediyor. Kısa süre önce Hacettepe Üniversitesi'nde Covid-19 aşısının ilk gönüllü uygulamasına başlanmıştı. Yeni tip koronavirüsüyle ilgili araştırmalar devam ediyor ve virüs hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor. Diğer yandan corona virüsle ilgili iddialar bitmek bilmiyor. Kimilerine göre bu virüs biyolojik bir silah, kimine göreyse uzaydan geldi. İngiliz matematikçi ve astrobiyolog Chandra Wickramasinghe, Çin'e ekim ayında bir kuyrukluyıldız parçasının düştüğünü ve virüsün parçacıklarının içinde gömülü olabileceğini ileri sürmüştü. Koronavirüs hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İleri sürülenlere göre corona virüsü insan yapımı da değiş, doğal da değil! İşte dudak uçuklatan o iddia...

Birçok konuda olduğu gibi corona virüsü için de komplo teorileri ortaya çıktı. Fakat virüsle ilgili yeni bir iddia ise bu işe bambaşka bir boyut ekledi.

Uzaylılar hakkındaki uçuk iddialarıyla gündeme gelen Scott Waring'e göre virüs salgını uzaylılar tarafından izleniyor.

Waring bu iddiasını da Dünya'nın yörüngesinde kısa süre önce keşfedilen yeni uydusuna dayandırıyor.

Ünlü komplo teorisyenine göre bu mini uydunun keşfedilme zamanı oldukça manidar.

Waring, salgının başlamasından sonra 2020 CD3 isimli küçük asteroidin ortaya çıktığını, belki de asteroidin uzaylıların gözlem uydusu olabileceğini ileri sürdü.

Waring, "İnsanlığın koronavirüsle savaşmasına tanık olmak için tam zamanında geldi. Bence bu tesadüf değil.

Bu nesnenin bahsedildiği gibi ufak boyutlarda olmadığını düşünüyorum, daha büyük boyutta olabilir.

Peki neden şimdi böyle bir olay oldu? Bir UFO veya uzaylılara ait bir gözlem aracı olabilir mi? Bence olabilir. Uzaylılar insanlığın koronavirüsle olan mücadelesini ve olası bir yok olma seviyesindan kaçınıp kaçınamadığımızı görmek istiyorlar.

Virüs hakkındaki gerçeği bilmiyoruz. Mutasyona uğrayabilir ve geliştirilen ilaçlara karşı bağışıklık kazanabilir" dedi.

Waring'in iddiasına ek olarak bazı komplo teorisyenleri de virüsün uzaylılar tarafından bilerek getirildiğini belirtti. Çin'e düşen kuyrukluyıldız parçasının da aslında içinde virüs bulunan bir uzay gemisi olduğunu ileri sürdüler.

Bu tarz iddialar daha önce SARS, MERS hatta geçmişte yaşanan veba, çiçek hastalığı ve diğer salgınlar için de ileri sürülmüştü.

İKİ YENİ VİRÜS KEŞFEDİLDİ Koronavirüsü üstündeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bilim insanları koronavirüs ailesi hakkında yeni bilgiler öğrenmek için araştırmalar yapıyor, ayrıca potansiyel pandemi sebebi olabilecek diğer virüsleri de takip ediyorlar. İki ayrı bilim ekibi şaşırtıcı bir keşfe imza attılar.

Daily Express'in haberine göre biri Uganda'da, diğeri ise Almanya'da birbirinden bağımsız olarak çalışan uluslararası bilim ekibi, daha önce hayvanlarda olduğu bilinmeyen bir virüsün iki ayrı akrabasını ortaya çıkardı.

Afrikalı ve Amerikalı bilim insanlarından oluşan bir ekip, Uganda'da da yarasalardaki koronavirüslerini takip ediyordu. Bir yarasadan aldıkları sürüntü örneğinde, kızamıkçık hastalığına neden olan Rubella virüsünün yeni bir akrabası olan bir virüs buldu. Bu virüse Ruhugu adını verdiler. Almanya'daki bilim insanları ise bir fare türünde yaptıkları araştırmada, Rubella'nın diğer bir akrabası olan Rustrela virüsünü tespit ettiler.

Rubella (Kızamıkçık) ateşli bir virüs enfeksiyonu. Hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi sorunlara neden olabiliyor.

İlginç olan kısımsa kızamıkçık virüsünün şimdiye kadar hayvanlarda bulunmamasıydı. Yeni tanımlanan patojenler, incelenen yarasaların ve farelerin yarısından fazlasında vardı.

Profesör Tony Goldberg yaptığı açıklamada, "Rustrela veya Ruhugu virüsünün insanlara bulaşabileceğine dair herhangi bir kanıt bulamadık. Ama her türlü olasılığı göz önünde bulundurmalıyız" dedi.

Diğer iyi haber ise her iki virüs üstünde yapılan analizde, mevcut kızamıkçık aşısının etkili bir önlem olabileceğini ortaya koyuyor. Yapılan araştırma birçok virüs gibi kızamıkçık virüslerinin de muhtemelen hayvan virüsü olarak hayatına başladığını ortaya koyuyor.

Benzer şekilde koronavirüs ailesi de hayvan kökenli, hem hayvanlarda hem de insanlarda olabiliyorlar. 1960'ların ortalarından bu yana, araştırmacılar insana bulaşan 6 farklı koronavirüsünü tanımladılar. Ancak Kovid-19'un gösterdiği gibi daha başka koronavirüs çeşitleri var.

Bir uzman ise yaptığı açıklamada, yeni bulunan iki virüsün hayvanların bilinmeyen başka virüsler taşıdığının bir kanıtı olduğunu söyledi. Uzman, vahşi yaşamın bu yüzden korunması gerektiğini, insanların yaşam alanlarını genişlettikçe yeni hastalıklarla tanışacağını belirtti.