genel

Koronavirüs haritasında dikkat çeken görüntü! 15 günde değişti

Abone Ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 15 gün önce açıkladığı artış yaşanan iller arasında gösterdiği bölgelerde bugün durum nasıl? Gelen son dakika haberine göre; yoğunluk haritasına yansıyan görüntüler 1 Eylül ve 16 Eylül'de Hayat Eve Sığar uygulamasına böyle yansıdı. İşte 15 gün önce başlayan vaka artışlarının yaşandığı illerdeki son durum... Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Güncel verilere göre, 15 Eylül'de 110 bin 412 test yapıldı, 1742 kişide Kovid-19 tespit edildi. Türkiye'de son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 67 kişi yaşamını yitirdi.

Son 24 saatte 67 hasta vefat etti, 1202 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 261 bin 260'a çıktı.

Toplam test sayısı 8 milyon 742 bin 535, vaka sayısı 294 bin 620, vefat sayısı 7 bin 186 olarak kayıtlara geçti. Aktif hasta 26 bin 174, ağır hasta sayısı 1327, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,1 oldu.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, "Aktif hasta sayımız da ağır hasta sayımız da artmaya devam ediyor. Kayıplarımız can yakmaya devam ediyor. İyileşenlerimizin sayısı, kayıplarımızın sayısını ancak tedbirle geçebilir. Mücadelede güç birliği yaparsak virüsü yenebiliriz." ifadesini kullandı.

EN ÇOK HASTA BULUNAN 5 İL AÇIKLANMIŞTI Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 Eylül'de yaptığı açıklamada, 'En çok hasta bulunan beş ilimizde pnömoni oranları; Ankara: %4.7, İstanbul: %4.61, Konya: %8.78, Kayseri: %6.49, Diyarbakır: %8,37. Güç tedbirde' demişti.

Bakan Koca, "Yer yer Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman gibi bazı illerimizde hızlı hasta artışlarına bağlı hastane sıkıntısı yaşandı. Hızlı müdahale ile sorunlar aşılmaktadır. Diyarbakır gibi bazı illerimizde yakın çalışmalarımız sürdürülmektedir" bilgisini vermişti.

1 Eylül'de yaptığı açıklamada vatandaşlara koronavirüse karşı uyaran Bakan Koca, "Virüs, gücünü kaybetmedi. Ölümlerin sayısı da artıyor, ağır vaka sayısı da artıyor. Bizim özellikle ağır vaka sayısını azaltmamız lazım. Risk burada. Maske ve mesafe kuralına uyarsak yüzde 90 oranında başarı kazanırız. Maske ve mesafeye alışmamız lazım" demişti.

4 Eylül'de Diyarabakır'da bir takım ziyaretlerde bulunan Bakan Koca, burada Diyarbakır İl Değerlendirme Toplantısı'nın gerçekleştirildiğini duyurmuş koronavirüse karşı alınacak olan tedbirleri ve önlemleri açıklamıştı.

"ENDİŞELİYİZ" Kovid-19 salgınındaki yeni vaka sayısı her geçen gün artarken, bu artış İstanbul’un en önemli sağlık kuruluşlarından olan İstanbul Tıp Fakültesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yansıdı. Her iki sağlık kuruluşunda normalleşme sürecinden bu yana ilk kez en yüksek sayıda yeni vaka tespit edilirken, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek Milliyet'ten Mert İnan'a yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren artık salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz. Endişeliyiz” dedi.

"Kovid-19 vaka sayısındaki artış endişe verici boyutlara ulaştı. Türkiye’deki günlük yeni vaka sayısı 1600 civarında. Bu vakaların yüzde 30’unun İstanbul’da olduğunu biliyoruz. Kent genelinde tespit edilen 500 vaka olduğunu söyleyebiliriz. Sokağa çıkma yasağına karşıyım ancak kafe ve toplu alanlardaki yoğunluğun mutlaka azaltılması gerekiyor. Fransa ve İspanya’daki tablonun bir benzerini Türkiye’de görürsek sürpriz olmaz. Önümüzdeki haftalarda vaka sayımız dört beş katına çıkabilir. Her taraf dolup taşıyor. Halen sosyal mesafe ve maske kuralına uymayan binlerce insan sokaklarda. Gençlerdeki vaka sayısı artışı, önümüzdeki günlerde 65 yaş üstü bireyleri de olumsuz etkileyecektir. Aşı bulunana kadar çok dikkatli olmalıyız."

Öte yandan Bakan Koca'nın 1 Eylül'de vaka artışı olarak gösterdiği illerin 16 Eylül'deki yoğunluk haritası Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına da böyle yansıdı. İşte il il son durum... AKSARAY

İSTANBUL

AĞRI

VAN

ERZURUM

DİYARBAKIR

MARDİN

ŞANLIURFA

KAYSERİ

KONYA

ANKARA

BATMAN