genel

Konut almak için son fırsat!Düşük faizli kredi başvuru sayfası

BAKANLIK AÇIKLADI ! Düşük Faizli Konut Kredisinde başvurular başladı.Şartlar belli oldu. İşte detaylar haberimizde...

Abone Ol

Orta gelirlinin konut sahibi olmasında faydada bulunacak düşük faizli konut kredisinde kampanyanın şartları bugün itibarıyla belli oldu.

Açıklanan bu kampanyayla orta gelirli birçok ev sahibi olacakken kampanyanın aynı zamanda uzun vadeyi de kapsaması yüzleri güldürüyor.

Peki kimler faydalanabilir? Krediye başvuracak kişilerin: - Tapuda üzerine kayıtlı ev bulunmaması, - 1 yıldır başvuru yaptığı şehirde ikametinin bulunması (3.bölge hariç), - Başvuru yaptığı şehirde son 1 yıl içerisinde konut alım/satımı yapmamış olması. - Eşlerden birinin üzerine kayıtlı ev bulunmaması.(18 Yaşını geçmiş çocuk ebeveynleri üzerine kayıtlı ev olsa dahi başvurabilecek.

Ek olarak talep edilebilecek peşinat yüzde 10 olurken kampanyaya ikinci el evler dahil edilmedi.Düşük faizli konut kredisi sadece sıfır evler için geçerli.Fakat ilerleyen zamanlarda ikinci el evler içinde özel bankaların da bulunduğu yeni bir kredi kampanyası başlatılacak.

Akla takılabilecek başka sorularda var. Mesela TOKİ kampanyalarındaki gibi herhangi bir kura çekilişi olmayacak.Aynı zamanda başvuru ücreti de yok.

Kampanya detayları : -Ev 5 yıl içerisinde satılamayacak -Miras kalan ev sahibi olanlar da başvuru yapabilecek.

-Kredi oranları 0,69'dan başlayacak. Taksit tutarı hane halkının gelirinin yüzde 45'ini geçmeyecek.

-2 milyon liraya kadar 0,69, 2-4 milyon arasında 0,79, 4 milyon üzerinde 0,99'a kredi faiz oranı olarak sunulacak. -İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'dan ev almak isteyenlerde 1 yıl ikamet şartı aranacak. Diğer illerde bu şart aranmayacak.