genel

Kolesterolde 10 doğru 10 yanlış .

Abone Ol

YANLIŞ: Kolesterol zararsızdır! DOĞRU: Tedavi edilmeyen kolesterol, damar sertliğine yol açmakta, kalp krizi ve felç riskinde neden olmaktadır..

YANLIŞ: Hayvansal gıdalar kolesterolü yükseltmez. DOĞRU: Çok miktarda yağlı et, sucuk ve salam gibi işlenmiş et tüketimi, kolesterol miktarında artış yaparak kalp damar hastalığı oluşumuna zemin hazırlar..

YANLIŞ: Kolesterol hastaları et tüketmemeli. DOĞRU: Kolesterolün en zararlı kaynağı margarin ve trans yağlardır. Ette bulunan doymuş yağ asitlerinin belirli seviyede tüketimi, sağlıklı beslenmenin önemli bir unsurudur. Sağlıklı beslenme için günlük önerilen et tüketim miktarı 60-80 gram kadardır..

YANLIŞ: İlaca gerek yok, doğal yöntemlerle kolesterolü düşürürüm. DOĞRU: Yaşam biçimi değişikliği dediğimiz beslenme, ideal kiloya ulaşma, kolesterol değerlerinde % 50'ye varan bir düşüş sağlanabilir. .

YANLIŞ: Çevremdekilerin kolesterol ilacını kullansam faydalı olur. DOĞRU: Kolesterol tedavisi, bireysel bir tedavidir. Kişideki mevcut hastalıklar, risk durumuna ve kolesterol seviyesine göre tedavi farklılık gösterir.

YANLIŞ: Kolesterolüm yüksek, ilaca hemen başlamalıyım. DOĞRU: Doktorlar, risk seviyesi düşük olan kolesterol hastalarına, 2 aylık yaşam şekli değişikliği önerir. Bu süreçte yeterli tedavi cevabı alınamayan hastalarda ilaç tedavisi hekim önerisiyle düşünülebilir..

YANLIŞ: Kolesterolüm yüksek, acilen tedavi almalıyım. DOĞRU: Kolesterol yüksekliği kişiyi acile götürecek bir klinik durum değildir.

YANLIŞ: İlaç kullandım, kolesterolüm düştü. İlacı kesebilirim. DOĞRU: Kolesterol ile mücadele ömür boyu süren bir savaştır. Kolesterol seviyesinde çok aşırı miktarda düşüş olmadıktan sonra ilaç kesilmemesi doğru değildir..

YANLIŞ: Kolesterol ilacı karaciğeri ve cinsel hayatı bozar. DOĞRU: Kolesterol ilaçları kalıcı bir karaciğer hasarı yaratmaz. Cinselliği de baskılamaz. Tam tersine cinselliği olumlu etkiler..