genel

Kivinin cildinize faydaları ve mükemmel cilt için ev yapımı kivi maskesi..

Abone Ol

Meyve sepetiniz, canlı ve ışıltılı bir cilt için ihtiyacınız olan tek şey. Özellikle önde gelen bir C vitamini kaynağı olan kivi, cildinize inanılmaz faydalar sağlar. İşte kivinin cildinize faydaları ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz kivi maskesi...(Kaynak:Pembenar)

Hücre yenilenmesi yoluyla cildi gençleştirir Kivi, cildinizin sağlığını güçlendirmek ve canlandırmak için gerekli olan çeşitli besinler, özellikle C ve E vitaminleri ve çeşitli diğer antioksidanlar içerir. Meyve cildinizi nemlendirmeye ve canlandırmaya yardımcı olur, yeni cilt hücrelerinin üretimini sağlar, böylece cildinizi esnek ve genç kılar.

Cildinize sağlıklı bir ışıltı katar C vitamini içerisindeki sitrik asit içeriği, cildinizi aydınlatmaya ve parlaklaştırmaya yardımcı olur.

Cildinizi sıkılaştırır Kivi, cildinizi esnek ve sıkı tutmak için birlikte çalışan C ve E vitaminleriyle doludur. Bu vitaminler ciltteki kolajen üretimine yardımcı olur.

Sivilceyle savaşır Kivi, sivilce ve lekelerle savaşmaya yardımcı olan ve ayrıca daha fazla çatlamayı önlemek için gözeneklerin görünümünü en aza indiren doğal anti-inflamatuar özellikler içerir.

Serbest radikallerle savaşır Kivi, ciltteki serbest radikal hasarının etkilerini etkisiz hale getirmeye yardımcı olan böylece yenilenme sürecini hızlandıran ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatan bir dizi antioksidan içerir.

Cildinizi ölü derilerden arındırır Kivi meyvesindeki siyah tohumlar doğal eksfoliantdır; ölü cilt hücrelerinin temizlenmesine yardımcı olur, kusursuz ve pürüzsüz bir cilt sağlar.

Ev yapımı kivi maskesi tarifi Kivinin tek başına sunabileceği birçok faydası olsa da, muz ve yoğurt karışımı cildinizde harikalar yaratan harika bir kombinasyondur. Kivi, muz ve yoğurtlu yüz maskesi normal ve kuru ciltler için inanılmaz derecede iyi çalışır ve cildinizin nemlenmesine ve yumuşamasına yardımcı olur.

Malzemeler: 1 kivi, 1 muz, 1 kaşık yoğurt

Yapılışı: Soyduğunuz kiviyi ve muzu bir kaba alıp ezin. 1 kaşık yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. Yüzünüzü temizledikten sonra kivi maskesini güzelce yüzünüze uygulayın. Üzerine nemli bir kağıt havlu serin. 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Nazikçe kurulayıp nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın.

Not: Yumuşak, parlak ve kusursuz bir cilt için haftada bir bu maskeyi yapın. Maskeyi uygulamadan önce herhangi bir alerjik reaksiyona karşı kiviye alerjiniz olup olmadığından emin olun.