genel

Kırmızı soğan koronavirüse savaş açıyor! Kaynatıp her gün...

Abone Ol

Kuersetin nedir, ne işe yarar? Kırmızı soğanda bulunan kuersetinin virüsün çoğalmasını ve bir araya gelmesini engelleyen bir madde. Yapılan çalışmalar virüsün belli bir bölgede, özellikle de akciğerde toplanmasını engellediğini gösterdi.

Kuersetin tabletler halinde de satılıyor. Kırmızı soğan dışında başka sebze ve meyvelerde de bulunuyor ama birçoğu ülkemizde değil; yabani ortamlarda yetişiyor.

Kırmızı soğan, vücudumuzun direncini artıracaktır. Yüksek oranda anti-oksidan etkisi verecektir. Kuersetinden dolayı da koronavirüsle ciddi bir şekilde savaşacaktır.

Kaynayan soğanları da yememizde fayda var. Her gün 2'şer bardak içilebilir. Tüketimde yaş sınırı yok. Suyu tüketemeyen çocukların bal ve pekmez eşliğinde de kullanabilirler.

Kırmızı soğanlı su nasıl hazırlanır, nasıl tüketilir? Tavsiyem şu; soğanın dışındaki bir ya da iki tabakayı çıkarıp kalanı 4’e böldükten sonra suda kaynatalım. 3-4 dakika soğumasını bekledikten sonra bu suyu gün boyu içebiliriz.

Enfeksiyon döneminde daha fazla içilebilir' Enfeksiyon döneminde kırmızı soğan suyunun daha fazla içilebilir. Ancak hastalık başlamadan kullanılırsa o kadar faydalı olacaktır. Enfeksiyon başlamadan her gün tüketmekte fayda var.

Vücudun direnci, yediğimiz içtiğimiz şeylerin de bunda etkisi var. Virüsün zarını erittiğine dair çalışmalar var. Virüs belli bir rakama ulaştığında hastalık yapabildiği için virüsün çoğalmasını azaltmak demek, hastalıktan kurtulmak demek.