genel

Kilo aldıran 5 sabah alışkanlığı

Abone Ol

Çok fazla uyuyorsunuz Az uyumanın iştahı arttırdığı söylenir ancak çok fazla uyumak da sağlığınız için iyi değil. Bir araştırmaya göre 10 saatten fazla uyumak beden kitle indeksinin artmasına neden oluyor.

Karanlıkta hazırlanmak Uyandıktan sonra hemen perdeleri açmanız gerekiyor. Uzmanlar sabah güneşiyle içeri giren mavi ışık dalgalarının metabolizmayı hızlandırdığını ve vücudun uyanmasına yardımcı olduğunu söylüyor. 20-30 dakika gün ışığı bile beden kitle indeksini ciddi oranda etkiliyor.

Yatağı yapmadan çıkmak Kulağa tuhaf gelebilir ancak bir araştırmaya göre sabahları yataklarını düzelten insanlar daha iyi uyuyor. Sağlıklı bir uyku ise sağlıklı bir kilo anlamına geliyor.

Tartılmamak Cornell Üniversitesi'nin araştırmasına göre günlük olarak tartılmak kilo vermeyi hızlandıran bir yöntem. Tartılmak için en iyi zaman ise sabah uyandıktan hemen sonra hiçbir şey yemeden içmeden önce. Bu şekilde en doğru sayıyı elde edebilirsiniz.

Kahvaltıda az yemek Tel Aviv Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre sabahları sağlam bir kahvaltı etmelisiniz. Protein, karbonhidrat ve biraz tatlı içeren 600 kalorilik dengeli bir kahvaltı kilo vermeyi daha kolay hale getirecek. Kaynak:Duygu Bay / PembeNar Özel