genel

Keten tohumunun faydaları nelerdir?

Abone Ol

Lignan kaynağı olduğu bilinen keten tohumunun birden çok faydası bulunuyor. Günde 3 yemek kaşığı keten tohumu tüketmenin sağlığınız açısından ne gibi önemi olduğunu biliyor musunuz?

Kolesterolü düşürür Keten tohumu tüketmek kolesterol seviyesini düşmesini sağlıyor. İçeriğinde bulunan çözünebilir lif, yağ ve kolesterolü sindirim sistemine hapsetme görevi görüyor.

Kilo vermenize yardımcı olur Keten tohumu ve ceviz obeziteyi önler ve kilo vermeye yardımcı olur. Keten tohumunda bulunan sağlıklı yağlar ve lif, uzun süre tok kalmanızı ve daha az kalori almanızı sağlar. Nasıl tüketilebilir? Kilo vermek için salatalarınıza, çorbalarınıza, birkaç çay kaşığı çekilmiş keten tohumu ekleyebilirsiniz.

İyi bir antioksidan kaynağıdır Antioksidan içeriği ile yaşlanmayı geciktirir. Antiviral ve antibakteriyel özelliği sayesinde düzenli keten tohumu tükettiğinizde soğuk algınlığı ve gribe daha az yakalanır, daha kolay atlatırsınız.

Gluten içermiyor! Çölyak hastalığınız veya gluten duyarlılığınız varsa keten tohumu tam size göre! Ayrıca deniz ürünlerine alerjiniz varsa keten tohumu iyi bir omega-3 kaynağı olacaktır.

Sindirime iyi gelir İyi bir lif kaynağı olan keten tohumu, sindirim problemleri yaşayanlara birebirdir. Bağırsaklardaki iltihabı azaltır. Kabızlığınız varsa 1-3 yemek kaşığı keten tohumunu havuç suyuyla içebilirsiniz.

Keten tohumunun en önemli faydalarından bir tanesi yüksek oranda müsilaj içerir. Müsilaj suda çözünen ve bağırsak yolu için oldukça faydalı bir liftir. Müsilaj sayesinde besinler mideden ince bağırsağa hızlı bir şekilde geçmez. Bu da besin emilimini arttırır.

Ayrıca keten tohumunda bulunan çözünebilir ve çözünmez lifler kolon detoksifikasyonunu ve yağların erimesini destekler; tatlı krizini azaltır.

Günde en az 30-40 gram keten tohumu gibi lifli gıdalar tüketmelisiniz.

Sağlıklı cilt ve saçlar için şart! Günde 2 yemek kaşığı keten tohumu veya 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı tüketebilirsiniz. Keten tohumunda bulunan sağlıklı yağlar cildinize ve saçlarınıza ihtiyacı olan yağı sağlar. Ayrıca içerdiği B vitamini cilt kuruluğunu önleyerek akne gül hastalığı ve egzama gibi hastalıklara iyi gelir.

Menopoz semptomları Keten tohumunda bulunan lignanların menopoz semptomları yaşayan kadınlar için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Östrojenik özelliği olan keten tohumu hormon replasman tedavisine alternatif olarak kullanılabilir. 1-2 yemek kaşığı keten tohumunu, 1 yemek kaşığı keten tohumu yağıyla birlikte smoothielerinize ekleyip tüketebilirsiniz.