genel

Karpuz tezgaha geldi ancak dilim dilim satılıyor! Dilim fiyatı ise dudak uçuklatıyor...

Ankara, Denizli ve bir çok ilde karpuz mevsimi olmamasına rağmen tezgahlarda yerini aldı. Kilosu 30 liradan satılan karpuzun dilimi ise 60 lirayı buldu.

Abone Ol

Mevsimi olmamasına rağmen bir çok ilde karpuz satışa çıktı. Satışa çıktı çıkmasına ancak fiyatıyla da dudak uçuklattı. Kilosu 30 liradan alıcı bulan bir karpuzun dilim fiyatı ise 60 lira olarak belirlendi.

Mart ayı itibariyle Denizli'de satışa sunulan karpuzlar, yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden birisi olarak öne çıkıyor. Ancak kilogram fiyatının oldukça yüksek olması nedeniyle, karpuzların kilosu 30 TL'ye satılıyor. Bu yüksek fiyat nedeniyle, esnaf karpuzları dilimlere ayırarak vatandaşlara ulaştırmayı seçti ve dilim başına 60 TL gibi yüksek bir fiyat belirlenmiş durumda. Yine de, vatandaşlar az da olsa karpuza ilgi gösteriyoprlar. Ancak ilerleyen günlerde fiyatların düşmesi bekleniyor.

Ankara'da ise zincir marketlerde aynı sistem uygulanıyor. Bu zincir marketlerde ise karpuzun dilim fiyatı 50 lirayı buluyor. Gören vatandaşlar yardırharken, bazı vatandaşlar ise erkenden tatmak için satın alıyor.

Karpuz fiyatlarının Haziran ayına doğru normal seviyelere düşmesi beklenirken, geçen seniki fiyatlara düşmesi ise pek olağan görünmüyor.