genel

Karaciğerinizde problem olduğunu gösteren işaretler

Abone Ol

irçok sağlık sorunun, dolaylı yoldan da olsa karaciğerde meydana gelen bir takım sorunlardan dolayı ortaya çıktığını duymuşsunuzdur. Bu durumun en önemli nedeni dengesiz beslenme, yanlış gıdaları tüketme kirlilik ve stres gibi durumlardır. Karaciğer gibi önemli bir organ düzgün çalışmıyorsa vücudunuzda etkileri değişik şekillerde gösterebilir. İşte karaciğerinizin aşırı çalıştığını gösteren belirtiler… Alın bölgesindeki kırışıklıklar Alın bölgesinde genç yaşta meydana gelen kırışıklıklar karaciğerinizin anormal bir şekilde çalıştığını gösterebilir. Alnınızdaki kırışıklıklar ne kadar derinse karaciğerinizdeki sorun o kadar ciddi olabilir.

Koyu kahve lekeler Yüzde yer alan koyu kahverengi lekeler sadece güneş yanığı etkisiyle oluşmaz. Karaciğerinizdeki problemler koyu kahverengi lekelere sebep olabilir. Bu lekeler özellikle yanak ve el kısımlarındaysa, safra kesesi ve pankreasınızda bir problem olduğunu da işaret ediyor olabilir.

Gri saçlar Kafanızın orta bölgesi beyazlamaya başladıysa karaciğerinizde dâhil bazı organlarınız düzgün çalışmıyor olabilir. Aynı zamanda saçın erken yaşta grileşmesi safra kesesi ile ilgili problemlere de işaret ediyor olabilir.

Diş etleri şişmesi Dişlerinizi fırçalamağınızda kanama ve diş etlerinizde şişme oluyorsa bu durum karaciğerde ve boğazınızda iltihaplanmayı işaret ediyor olabilir. Bu sorunları tedavi etmek için özel diş macunları ve ağız gargaraları kullansak da, karaciğer fonksiyonlarını iyileştirmezsek, diş eti ve boğazdaki hassasiyeti ve iltihaplanmayı çözemeyiz.