genel

Kar, yağmur ve fırtına ile ilgili peş peşe duyuru yapıldı! Atkı, bere ve eldivenlerinizi hazır tutun...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Tüm yurtta mevsim normalleri üzerinde sıcaklıkların göstermesi sizi yanıltmasın. Gerçek kış başlıyor! Hava Buz kesecek! Kar, yağmur ve fırtına ile ilgili peş peşe duyuru yapıldı... Ayrıntılar haber detayımızda...

Abone Ol

Tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları mevsimsel kuraklıklarıda beraberinde getiriyor. Vatandaşlar ne zaman kar yağacak sorularının cevabını arıyor. Meteoroloji son hava tahmin raporunu yayınlayarak hava sıcaklıklarının tüm yurtta ani şekilde düşüş gösterecegi ve kar,yağmue ve fırtınaların olacağı uyarısını yaptı. Ayrıntılar haber detayımızda...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Tüm yurtta mevsim normalleri üzerinde sıcaklıkların göstermesi sizi yanıltmasın. Gerçek kış başlıyor! Hava Buz kesecek! Kar, yağmur ve fırtına ile ilgili peş peşe duyuru yapıldı...

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Marmara ve Ege ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (60-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgarın; Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Eskişehir) ile Batı Karadeniz’in batısında (Düzce, Bolu) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKOM'DAN FIRTINA UYARISI İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da Lodos fırtınasının etkili olması bekleniyor. Vatandaşlar da çatı uçması ve baca gazı zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı uyarıldı.

BATI KARADENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR! Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın, bugün ilk saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, bugün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

BUGÜN UYARI YAPILAN İLLER Sarı kodlu uyarı yapılan iller: Aydın, Bilecik, Bolu, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Uşak, Yalova, Düzce Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne illeri için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

ORHAN ŞEN'DEN AÇIKLAMA Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin yaptığı son açıklamada şunları söyledi: Bugün batıda lodos kuvvetli . Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (70-90 km/sa) şeklinde. Deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçmalarına dikkat. Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Hatay, Burdur ve Adana yağmurlu.

İSTANBUL'A YAĞIŞ NE ZAMAN GELİYOR? Bugün İstanbul'da yağmur görünmüyor. Sıcaklık 19 C. Kuzey ilçelerde Şile gibi 20 C'ye gelir. İstanbul'a yağış Cuma akşamı. Önümüzdeki 1 hafta kar görünmüyor. Hatta Ege ve Akdeniz dışında yağmur da görünmüyor. Ege ve Akdeniz kuraklık konusunda problem yaşamayacak gibi.

Kar yağışının ne zaman başlayacağı da merak ediliyor. Ülkenin büyük bölümünde 'yalancı bahar' yaşanırken, kar ile ilgili de uzmanlar ocak ayının sonunu işaret ediyor.

Hava Forum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ocak sonu ve şubat 'kış gibi bir kış' gözüküyor. Şu zamana kadar kışla pek alakamız yoktu. 26-28 Ocak civarı İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun gibi şehirlerimiz için kar ve kış sinyalleri alıyoruz. Uzun vade tahminlerine göre de Şubat iyi gibi." ifadelerini kullanmıştı.