genel

Sonunda kar yağışı başlıyor!23 Ocak'ta 28 il...

Büyükşehirlerin bu yılki kar hasreti sona erecek. Asıl kış şimdi başlıyor. Yapılan hava tahminlerine göre kar ne zaman ve nerede yağacak işte cevabı...

Abone Ol

Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde yaşanması kar yağmayacak mı? sorusunu epey kuvvetlendirmişti. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada özellikle Büyükşehirde yaşayanlara beklenen müjdeli haber geldi.

Bu yıl Doğu Anadolu dahil son yılların en kurak kış mevsimini geçirirken Meteoroloji hava durumu raporu yayınlandı. Çok sayıda ile yoğun kar yağması bekleniyor.

Özellikle İstanbul, Bursa Ankara gibi Büyükşehirlerde 23 Ocak’tan sonra hava sıcaklıkları hızla düşecek.

Yılın ilk kar yağışından sonra hava sıcaklıklarının yurdu terk etmemesi ve Şubat ayında da kar yağışlarının daha fazla olması bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı Kerem Ökten hava sıcaklıklarının Ocak sonundan itibaren çok ciddi düşeceğini şu sözlerle açıkladı: "Türkiye'ye ilk olarak öncü bir soğuk hava dalgası gelecek. Sonra Sibirya'dan çok güçlü bir sistem gelecek. Kış başlıyor. Stratosferik darbe tamamlanıyor. Ocak sonu, şubat ve mart ayları gerçek kışı yaşayacağız. Zonal rüzgârlar artık batıdan yani Atlas Okyanusundan değil, Doğu'dan yani Sibirya'dan esecek."

Önümüzdeki hafta için yayımlanan rapora göre ise 13 Ocak Cuma ve 14 Ocak Cumartesi günleri batıda yağış beklenirken diğer bölgelerde hava sıcaklıklarında önemli bir değişim görülmüyor. 15 Ocak Pazar gününden itibaren yağışın doğu bölgelerinde ciddi oranlarda artması bekleniyor.