genel

Kar ve fırtına geliyor! Meteoroloji bu illeri uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu açıklaması yaptı. Kuvvetli kar yağışı ve fırtına beklentisi üzerinde durulurken, kar ve fırtına beklenen il isimleri de belirtildi.

Abone Ol

Bugün akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'de beklenen yağışlar, yarın akşam saatlerine kadar Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Doğu Karadeniz'de yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgar 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Güney Ege ve Batı Akdeniz'de Antalya Körfezi ile Orta Akdeniz'de Anamur-Silifke'de de yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden rüzgar 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

MARMARA Marmara bölgesi için yapılan tahmine göre, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak gece saatlerinden sonra bölgenin doğusunun yağmurlu yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

EGE Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Ege bölgesinde hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Ayrıca, yer yer pus ve sis görülebilir.

AKDENİZ Akdeniz bölgesinde az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Buna ek olarak, yer yer pus ve sis görülebilir.

İÇ ANADOLU Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İç Anadolu bölgesinde hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak zamanla kuzeyi çok bulutlu hale gelecek ve gece saatlerinden sonra Çankırı'nın kuzey kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Bölgede sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı yaşanabileceği gibi, yer yer pus ve sis de görülebilir.