genel

Kar yağışı sonunda geliyor!Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi...

Hafta sonu batı bölgelerinde yağış beklenirken diğer bölgelerde önemli bir değişim beklenmiyor. 15 Ocak Pazar gününden itibaren de yağış doğu bölgelerine kayıyor. Pazar günü Erzurum ve Sivas çevresinde kar yağışı bekleniyor. Peki kar ne zaman yağacak?

Abone Ol

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara ve Akdeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de kuzeydoğudan yer yer kuvvetli esmesi beklendiyor .

Yapılan uyarda yağışların Adıyaman, Elazığ, Bingöl çevrelerinde yoğun olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

"Kar ne zaman yağacak?" diye merak edilirken Meteoroloji hava durumu raporunu yayınladı.

26-28 OCAK'TA KAR YAĞABİLİR Hava durumuyla ilgili endişelendiren seyir sürerken Hava Forum'dan dikkat çeken bir yorum geldi. Hava Forum'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; Ocak sonu ve şubat "kış gibi bir kış" gözüküyor. Şu zamana kadar kışla pek alakamız yoktu. 26-28 Ocak civarı İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun gibi şehirlerimiz için kar ve kış sinyalleri alıyoruz. Uzun vade tahminlerine göre de Şubat iyi gibi." ifadelerini kullandı.