genel

Kar bu kez tüm Türkiye'ye yağacak! Büyük yağış geliyor önlemlerinizi şimdiden alın

Ocak ayını yarılamamıza rağmen Türkiye'nin birçok şehrine yağmayan kar sonunda geliyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğünden uyarılar peş peşe geldi. Peki, kar ne zaman yağacak? Tüm detaylar haberimizde...

Abone Ol

Aralık ayından itibaren hiç kar yağışı görmeyen şehirler için Meteoroloji Genel Müdürlüğünden beklenen haber geldi. Son birkaç gündür etkisini gösteren lodos ile beraber havaların iyice soğumasının ardından İstanbul, dahil birçok şehirde kar önlemleri alınmaya başlandı.

Geçtiğimiz pazartesi günü Silivri'ye kar düşerken İstanbul'un bazı yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmüş ancak şehrin genelinde herhangi bir yağış yaşanmamıştı.

Geniş alanda beklenen kar uyarısından sonra Genel Müdürlük tarafından Pazar günü kar yağışı beklenen 22 il listesi paylaşıldı. Kar yağışı beklenen 22 il listesi: Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane.

Pazartesi günü için de kar yağışı beklenen 28 il şu şekilde: Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan.

Şubat ayından itibaren ise tüm Türkiye'de kar yağışı bekleniyor. Bazı uzmanlara göre Şubat ayından itibaren doğudan bir canavar gelebileceği belirtilirken, tüm yurdu esir alacak kar yağışının günlerce sürmesinin beklendiğinin de ayrıca altı çiziliyor.