genel

Kansere karşı öneriler

Abone Ol

Kadınlarda kansere bağlı gelişen ilk ölümlerin sırasında meme kanseri yer alıyor. Meme kanseri ve diğer kanserlerin beslenme ile de ilişkili olduğunu söyleyen Angelina Jolie'nin doktoru Kristi Funk, kanseri engellemek için önemli tavsiyelerde bulundu. Özellikle meme kanserine yakalanmayı en aza indirecek beslenme alışkanlıkları ile oldukça faydalı açıklamalar yapan Funk, şu tavsiyeleri dile getirdi;

Lahana ailesinden olan besinlerden tüketin Lahana ailesinden olan sebze ve meyveler antioksidan yönünden zengindir bu besinleri tüketmeye özen gösterin.

Bektaşi üzümü Özellikle antioksidan bakımından zengin olan Hint bektaşi üzümü tüketilmesini önerdi.

Turpgiller Neredeyse her gün turpgiller familyasına ait sebzeler tüketin.

Antioksidan bakımından zengin meyveler tüketin Antioksidan bakımından zengin, yaban mersini, çilek, ahududu ve böğürtlen gibi meyveler tüketin.

Kültür mantarı Kültür mantarları özellikle meme kanserini engellemek konusunda en önemli besin kaynakları arasında yer almaktadır.

Evinizi bitkilerle doldurun Evinizi ev bitkileriyle doldurun. Bitkiler evdeki toksinlerin büyük oranda emilmesine yardımcı olacaktır.

Yemeklerinize zerdeçal ekleyin Pişirdiğiniz et ya da sebze yemeklerine bir miktar zerdeçal ekleyerek pişirmeye özen gösterin.