genel

Kalp ve damar sağlığını koruyor! Hafızayı güçlendiriyor, kilo vermeye yardımcı oluyor...

Yüksek bir antioksidan oranına sahip olan bu besin, bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor. Kan basıncını dengeliyor, kolesterol düşürücü etkisi bulunuyor, kalp ve damar sağlığını destekliyor. Prostat kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip, diyabet riskini azaltmada önemli rol oynuyor. Beyin gelişimini destekliyor ve beyin hücrelerinin gelişimine katkı veriyor. Hafızayı da güçlendiren bu besin iştahı dengeliyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor.

Abone Ol

Türkiye’de özellikle Güney Ege ile beraber Akdeniz Bölgesi kıyılarında yetişen pikan cevizinin, doymamış yağ asitleri yönünden önemli bir bitki kaynağı olması ile beraber, birçok önemli faydası bulunuyor. Bu sebepten dolayı pikan cevizinin faydaları ile beraber nasıl tüketilmesi konusunda bilgiler merak ediliyor. Tüm dünyada tüketilen pikan cevizi özellikle farklı faydaları ile beraber ön plana çıkıyor.

Birçok farklı dış zararlıya karşı vücudu önemli oranda korur Yüksek bir antioksidan oranına sahiptir

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kan basıncını dengelemede yardımcıdır

Kolesterol düşürücü bir etkisi bulunur

Kalp ve damar sağlığı destekleyici bir katkı verir

Prostat rahatsızlığını tedavi edici bir etkisi bulunur

Prostat kanserine karşı koruyucudur

Diyabet riskini azaltmada önemli rol oynar

Beyin gelişimini destekler ve beyin hücrelerinin gelişimine katkı verir

Hafızayı güçlendirir

İştahı dengeler ve böylece sağlıklı biçimde kilo verme olanağı tanır

PİKAN CEVİZİ GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ? Pikan cevizi içerdiği zengin mineral ve vitamin deposu ile beraber, düzenli olarak tüketilmesi önerilen önemli besin kaynaklarından biridir. Bu bağlamda günde bir avuç pikan cevizini tüketmek yeterli gelir. Aynı zamanda oldukça zengin bir atıştırmalık olarak da gün içerisinde değerlendirilebilir.

Özellikle gelişim çağında olan çocuklar için onların beyin gelişimi noktasında önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Böylece 7'den 70'e her birey gün içerisinde kendi el yapısı ile bir avuç kadar tüketebilir. Bu sayede içeriğinde bulunan tüm farklı kaynaklar ile beraber faydalarından yararlanmak mümkün olur. (CNN Türk)