genel

Kalp krizi riskini 3 kat arttıran bu hatayı sakın yapmayın

Kalp kasının oksijensiz kalması sonucu ortaya çıkan kalp krizinde önemli bir detay uzmanlar tarafından açıklandı. Kalp krizi riskini 3 kat arttıran bu hatadan uzak durun!

Abone Ol

Kalp damarındaki plakların aniden yırtılması ve üzerine pıhtı oturması ile kalp damarı aniden tıkanması sonucunda oksijensiz kalan kalp kası hücreleri bir süre sonra ölmeye başlar bu duruma tıpta kalp krizi denir. Kalp krizine neden olan birçok faktör bulunurken, özellikle kriz riskini 3 kat arttıran bu hatadan uzak durun!

Kalp krizini etkileyen beslenme, hareket, stres gibi birçok neden bulunurken, Kanda kötü kolesterol olarak tanımlanan LDL oranının yüksek olması da kalp krizini tetikliyor. LDL Oranlarının yüksek olduğu besinler içerisinde sakatat, sucuk, salam, sosis, kırmızı et, kızartma, kalamar, midye, karides, tam yağlı süt ürünler, mayonez, kaymak, krema ve tereyağı gibi gıdalar yer alıyor.

Kalp krizini 3 kar arttıran faktör ise uzmanlar tarafından bir kez daha hatırlatıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda kalp krizi, sigara içen kadın ve erkeklerde 3 kat daha fazla görünür.

Yapılan araştırmalar kalp krizi riskine erkeklerin kadınlarda oranla daha fazla yakalandığını ortaya çıkardı. Kalp krizi riskini azaltmak için kişilerin tütün kullanımını sonlandırmak, düzenli beslenmek, egzersiz yapmak, şeker tüketimine dikkat etmek, stresi kontrol edebilmek gibi faktörlere son derece dikkat etmesi gerekiyor.