genel

Kalp hastalıklarına meydan okuyor! İşte kanı temizleyen 6 yiyecek

Hareketsiz yaşam, hayvansal proteinlerin fazla tüketimi, sağlıksız gıdalarla beslenmek vücuttaki kanın kirlenmesine neden oluyor. Kanın temizliğine dikkat edilmediğinde kötü alışkanlıklar ciddi sağlık problemlerine kapı arayabilir. Kan, doğal bitki ve baharatlarla temizlenebilir. (Posta)

Abone Ol

KARAHİNDİBA Her bahçede, yol kenarlarında rastlayabileceğiniz yabani bir ot olan karahindiba, sindirim sistemini toksinlerden temizleyen besin maddeleri ve antioksidanları barındırır. Ayrıca karaciğer hastalıklarına karşı korur ve kandaki toksinleri temizler.

SARIMSAK Kan temizleyici özelliği bulunan sarımsak ayrıca hiper tansiyonu ve dolaşım bozukluğunu önler. Kandaki kötü kolestrolü düşüren sarımsak kan akışının organlara rahatça akmasını sağlar ve aort damarı, koroner atardamarları, beyin damarlarını korur.

KİŞNİŞ Kanı temizleyen kişniş kalp ve damarlardaki hasarları iyileştiriyor ve anksiyete problemine iyi geliyor.

ISIRGAN OTU İçerisinde bulunan histamin ve formik asit sayesinde kanı temizleyen ısırgan otu kanamaları da durdurur. Çayı her gün tüketilirse kolesterol ve tansiyona iyi gelir.

ZERDEÇAL Kaynağı Hindistan olan bu bitki sağlık için de kullanılır. Kansere karşı koruyucu olan zerdeçal DNA hasarını tamir eder ve kronik iltihaplanmayı giderir. Ayrıca kalp hastalıkları ve kan pıhtılarının önüne geçer.

Kaynağı Hindistan olan bu bitki sağlık için de kullanılır. Kansere karşı koruyucu olan zerdeçal DNA hasarını tamir eder ve kronik iltihaplanmayı giderir. Ayrıca kalp hastalıkları ve kan pıhtılarının önüne geçer. Karaciğer ve böbreklerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olan fesleğen sindirim problemleri ve enfeksiyonların önüne geçiyor. Ayrıca kandaki toksinlerin atılmasını sağlıyor.