genel

Kahveye bunlar da ekleniyormuş! İşte kahveyi farklı bir boyuta taşıyan malzemeler

Abone Ol

Birçok kişi sabah uyandığında güne daha enerjik başlamak ve ayılma problemini ortadan kaldırmak için 1 bardak kahve içiyor. Kullandığınız yöntemden kahve çekirdeklerinin kalitesine kadar mükemmel kahve yapmanın birçok farklı yolu olsa da, sabah kahvenizi daha iyi hale getirecek yöntemler mevcut. Kahvenize farklı malzemeler ekleyerek harika lezzetler yaratabilirsiniz. Peki bu farklı malzemeler nelerden oluşuyor? İşte çok şaşıracağınız, kahvenizi farklı bir boyuta taşıyacak malzemeler...

Tarçın Kahvenize katkı sağlayacak klasik tatlardan biri tarçın. Bu baharat kahvenizin tadını daha iyi hissetmenizi sağlayacak. Ayrıca iltihap önleyici faydası sayesinde sağlığınıza oldukça yararlıdır.

Hindistan cevizi, kakule, lavanta Tarçın dışında kahvenize hindistan cevizi, kakule ve lavanta gibi baharatları da ekleyerek aroma katabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey kahveyi demlemeden önce çeyrek çay kaşığı istediğiniz baharattan filtre kağıdına koyun ve üzerine kahve tozunu ekleyerek demleme işlemine geçin.

Portakal ve bal Bir başka harika kombinasyon da portakallı bal. Kahvenize portakal kabuğu rendesi ve bal ekleyerek harika bir aroma katabilirsiniz. Bu karışım kahvenize bambaşka bir boyut katacak ve canlandıracaktır.

Çikolata veya kakao tozu Önceden demlediğiniz kahveye gerçek çikolata rendeleyebilirsiniz. Çikolata yerine kakao tozu da kahveye farklı bir boyut kazandıracaktır. Kahveyi demlemeden önce kahve telvesine kullanacağınız kahve miktarının yarısı kadar kakao tozu ekleyebilirsiniz.

Ekstraktlar: Vanilya veya hindistancevizi özü Kahvenize ekleyeceğiniz aromalar sonsuzdur. Vanilya veya hindistan cevizi özü yerine badem veya nane özüde ekleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken 1 çay kaşığı dilediğiniz özü demlemeden önce kahveyle karıştırın.

Tuz Son olarak kahvenize tuz ekleyebilirsiniz. Tuz ne kadar iç açıcı olmasa da kahvenizin acılık oranını en aza indirecektir. Burada dikkat etmeniz gereken tuz miktarını fazla kaçırmayın. Çay kaşığını ucuyla tuz eklemenizdaha doğru olacaktır.