genel

Kahve tüketmeyi bıraktığınızda saçınıza neler olur?

Abone Ol

Bir fincan kahvenin sabahları yataktan kalkmanıza yardımcı olmaktan çok daha fazlasını yapabileceğini biliyor muydunuz? İşte kahve tüketmeyi bıraktığınıza saçınızda oluşabilecek bazı değişimler...

1. Saçınızın uzaması yavaşlayabilir Saçlarınızı daha hızlı uzatmaya çalışıyorsanız, günde bir fincan kahve içmek aradığınız çözüm olabilir! Kafein, saç dökülmesine neden olabilecek bir hormon olan dihidrotestosterona karşı savaşır. Ayrıca saç hücrelerinin aktif büyüme aşamasındayken saça yardımcı olan daha organik bileşikler üretmesine yardımcı olur.

3. Saçlarınız daha kırılgan hale gelebilir Kahve içmek, saç derisindeki kan akışını artırır. Bu durum saç köklerinin zayıflamasını önleyerek saç dökülmesini engeller ve saçınızı daha pürüzsüz ve güçlü hale getirir.

2. Saçınız parlaklığını kaybedebilir Birçok sağlık yararının yanı sıra kahve içmek; cansız saçlara yeni bir soluk getirebilir. Kafein kan dolaşımını arttırdığı için besinlerin saç köklerine iletilmesine yardımcı olarak saç tellerinizi parlaklaştırır.

4. Saçlarınız hacimsiz hale gelebilir Kafein içeren çoğu saç bakım ürünü sadece saçın daha dolgun görünmesini sağlarken, kahve içmek bileşenin saç köklerine ulaşmasına yardımcı olur. Kafein kan akışını iyileştirdiği için saçların daha güçlü ve dolgun olmasına da yardımcı olur.

5. Şekil vermek zorlaşabilir Saçınızın dokusu temel olarak genetik faktörler tarafından belirlense de yeme ve içme alışkanlıklarınız da saçınızın kalitesini etkileyebilir. Kafein, saçı daha güçlü ve parlak hale getirmenin yanı sıra, asi saçları evcilleştirmenize de yardımcı olur. Saç kökleri yeterli miktarda temel vitamin ve besin aldığında daha yumuşak ve daha kolay yönetilebilir hale gelir.