genel

Kahve alışkanlığınızı matcha ile değiştirmeniz için 8 neden

Abone Ol

Sivilceleri azaltır Pek çok cilt bakım ürününün bileşen olarak yeşil çay veya matcha içermesinin bir nedeni var. Araştırmalar, matcha ve yeşil çayın sivilcelerle mücadele edenlere yardımcı olabileceğini gösteriyor. İşin sırrı, yeşil çayın anti-enflamatuar özelliklerinde yatıyor ve genel şemada, iltihaplanma, sivilce de dahil olmak üzere pek çok sağlık probleminin nedenidir. Bu nedenle, temiz bir cilt istiyorsanız günlük ritüellerinize bir fincan matcha katmayı deneyin ve herhangi bir gelişme olup olmadığını görün.

Stres ve anksiyeteyi azaltır Matcha, sizi zaman zaman oldukça endişeli hissettirebilen kahvenin aksine vücudunuzdaki mutlu hormonları artıran, sizi sakin ve rahat hissettiren amino asitlerle doludur. Yani genel olarak endişeli biriyseniz kahve alışkanlığınızı matcha ile değiştirmeyi deneyin.

Enerji verir Eğer aradığınız kafeinin sağladığı enerji vuruşuysa matcha bunu da sağlayabilir çünkü kafein içerir. Bununla birlikte, matchadaki kafein yavaş salınan türdedir, yani daha uzun süre dayanır ve kahvenin enerji verici etkisi geçtikten sonra sık sık hissettiğimiz çöküşü yaşamazsınız. Ayrıca, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, matcha kafeini sizi sakinleştiren amino asitler tarafından dengelenir.

Yaşlanma karşıtı bileşenler içerir Yeşil çay genellikle yaşlanma karşıtı özelliklerinden ötürü övülür, ancak matcha, toz haline getirilmiş bütün yeşil çay yapraklarından yapıldığı için bu yaşlanma karşıtı antioksidanlardan daha fazlasına sahiptir; daha genç ve sağlıklı görünmenizi sağlar.

Sizi güneşten korur Araştırmalar, yeşil çayın cilt kanserini önleyebileceğini ve sizi güneşten koruyabileceğini gösteriyor. Yeşil çay içmek ve tabii ki matcha tüketmek sadece cilt kanserini önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda UV radyasyonundan da koruma sağlar.

Ağız sağlığınızı korur Matcha, dişlerinizi lekeleyip size o korkunç kokulu kahve nefesini veren kahvenin aksine ağız sağlığınız için muhteşemdir. Temizleyici özelliklere sahiptir, diş eti sağlığını iyileştirebilir ve diş eti hastalıklarını önleyebilir.

Metabolizmanızı iyileştirerek kilo vermenize yardımcı olur Matcha, metabolizma hızlandırıcı özelliklere sahiptir ve hatta yapılan çalışmalarda yağ birikimini önleyebileceğini kanıtlamıştır. Şimdi biliyorsunuz ki çay içerek formda kaldığını söyleyen insanlar, gerçekten haklılar.

Son zamanların trend içeceği Yukarıdaki sağlıkla ilgili tüm nedenlerin, matcha'yı denemek istemenizi sağlamak için yeterli olduğundan oldukça eminiz, ancak işte bir diğeri: Şu an özellikle sosyal medyada ciddi bir matcha trendi var. Hatta pek çok TikTok kullanıcısı birbirinden süslü matcha tariflerini paylaşıyor. Denemenin tam sırası!