genel

Kabuğunu atıyoruz ama bakın ne işe yarıyor

Abone Ol

Hemen her gün yumurta yiyoruz ve kabuğunu hiç düşünmeden çöpe atıyoruz. Fakat yumurtanın kabuğunu da kullanabileceğimiz alanlar bulunuyor. İşte yumurtanın kabuğunu kullanabileceğimiz yerler...

KUŞ YİYECEĞİ Kuşlar, yumurtada bulunan kalsiyum nedeniyle kabuklarını yemeye bayılırlar. Kuşlar bahçenize geldiğinde de bahçenize zarar veren böcekleri yerler.

PH DEĞERİ Topraktaki pH değeri son derece önemli. Toprağınızda asitleşme varsa, yumurta kabukları ekleyerek toprağın pH değerini dengeleyebilirsiniz. GÜBRE Yumurta kabukları en az gübreler kadar yararlıdır. Toprağa atarken iyice parçalandıklarından emin olun.

TOPRAĞI BESLER Yumurta kabukları çabucak çözünür. Kabukta bulunan kalsiyum ve mineraller kısa sürede toprağınızı zenginleştirir. DRENAJ Bitkilerinizin dibini kazıp buraya yumurta kabuğu yerleştirmek hem bitkilerin daha fazla su almasını hem de toprağın daha fazla havalanmasını sağlar.

DOMATES Domates, patlıcan ve biberler kalsiyum eksikliğinden dolayı büyürken çürürler. Bunun önüne yanlarına yumurta kabuğu gömerek geçebilirsiniz. Yumurtada bulunan kalsiyum toprağı ve dolayısıyla bitkiyi besliyor. SOLUCAN VE KURTLARI KOVAR Bitkilerinizin yanında yumurta kabuğu veya kırık yumurta bekletmeniz halinde solucan ve kurtlar bitkilerinize yanaşmayacaktır.