genel

İtalyanlar Muslera bombasını patlattı! Alanyaspor maçı sonrası...

Abone Ol

Galatasaray, Aytemiz Alanya deplasmanında ilk yarıda işi bitirdi. Cim-Bom, Emre Kılınç’ın 18’deki golü ile istediğini elde etti; Muslera da kalesinde devleşerek, oynadığı 7. maçta 7. galibiyeti getirdi. Karşılaşma sonrası Muslera bombasını İtalyanlar patlattı.

SKORER Galatasaray, Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılı takım, Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan karşılaşmada rakibini Emre Kılınç'ın 18. dakikada kaydettiği golle mağlup etti. Galatasaray bu sonuçla puanını 54'e çıkartarak zirvedeki yerini korudu. Aytemiz Alanyaspor ise 42 puanda kaldı. Muslera devleşti Galatasaray kalesine döndükten sonra kalesini gollere kapayan Kaptan Fernando Muslera, dün de kritik kurtarışlara imza attı.

Zor gol yiyor 90 dakika boyunca motivasyonu kaybolmayan ve rakibin 6 kritik şutunu saf dışı bırakan Muslera, bu sezon oynadığı 7 maçın dördünden gol yemeden ayrıldı. Fernando Muslera, sakatlıktan döndükten sonra çıktığı 7 Süper Lig maçında kalesine gelen 30 isabetli şutun 27’sini kurtardı ve yüzde 90’lık bir kurtarış yüzdesi yakaladı.

Galatasaray seriye bağladı Cim-Bom, Süper Lig’de çıktığı son 7 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Ligdeki son yenilgisini 19. haftadaki Beşiktaş derbisinde yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 7 karşılaşmadan da 3 puan çıkardı. Galatasaray, bu süreçte Yukatel Denizlispor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Aytemiz Alanya’yı mağlup etti. Bu maçlarda 16 gol atan Aslan, kalesinde sadece 3 gol gördü.

Sözleşme sürprizi Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini yenilemek için gün sayıyor.

Görüşmeler başladı İtalyan basınının haberine göre sarı-kırmızılı yönetim Muslera için harekete geçti. Urguaylı yıldızın Daniel Fonseca ile Galatasaray yönetimi görüşmelere başladı.

Yıllık 3.5 milyon euro kazanıyor Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 34 yaşındaki kalecinin 3 milyon 575 bin euro olan net maaşında indirime gitmesi bekleniyor.

Alanyaspor karşısında bu sezonki ilk galibiyet Galatasaray, bu sezon 3. kez karşılaştığı Aytemiz Alanyaspor karşısında ilk galibiyetini elde etti. Akdeniz ekibi, Süper Lig'in ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı 2-1 kazanmıştı. Aytemiz Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde yine İstanbul'da karşı karşıya geldiği Galatasaray'ı 3-2'lik skorla mağlup ederek, elemişti.

Emre Kılınç'tan 4. gol Galatasaray'ın sezon başında renklerine bağladığı Emre Kılınç, Süper Lig'de bu sezon 4. kez ağları havalandırdı. Emre Kılınç, sezonun ilk yarısındaki Gaziantep, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Göztepe müsabakalarında da birer kez topu filelere göndermişti.

Falcao kadroya alınmadı Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Alanyaspor maçı için kafilede yer alan Radamel Falcao ve sakatlıktan yeni dönen Sofiane Feghouli'yi maç kadrosuna almadı.

41. maçını kaçırdı Alanya'daki kampta yer alan iki oyuncu, mücadelenin 21 kişilik kadrosuna dahil edilmedi. Radamel Falcao böylece 31 kez formasını giydiği Galatasaray'da 41. maçını kaçırmış oldu. Golcü oyuncu son olarak, 2 Ocak'taki Antalyaspor maçında 31 dakika süre almıştı.