genel

İşte Netflix'in en iyi 20 filmi!

Tatilin gelmesiyle birlikte çoğumuz dinlenme planları yaptık. Böyle günlerde evden çıkmak istemiyorsak Netflix en iyi arkadaşımız oluyor. İşte can sıkıntınızı anında giderecek en iyi 20 Netflix filmi...

Abone Ol

Tallulah (2016) Vizyon Tarihi: 23 Ocak 2016 Tür: Dram, Bağımsız IMDb: 6,7 Rotten Tomatoes: %85 Yönetmen: Sian Heder Oyuncular: Ellen Page, Allison Janney, Tammy Blanchard Neden İzlenmeli? Film sorumsuz annesinden bebeğini beklenmedik bir şekilde alan ve çocuğun kendisinin olduğunu düşünen genç bir kadının etrafında dönüyor. Tallulah; iyi işlenmiş, samimi bir film. Buna iyi oyunculuklar da eklenince, izlemesi keyifli yapımlarından biri haline gelmiş.

Kalibre (Calibre) (2018) Vizyon Tarihi: 29 Haziran 2018 Tür: Korku, Dram, Gerilim IMDb: 6,7 Rotten Tomatoes: %94 Yönetmen: Matt Palmer Oyuncular: Jack Lowden, Martin McCann, Tony Curran Neden İzlenmeli? Düşük bütçesine oranla gayet başarılı bir film olarak karşımıza çıkan Kalibre, iki eski dostun yıllar sonra birlikte İskoçya'da çıktıkları avda yaşananları ve sonrasını konu alan bir film. Gerilimi yüksek bir film izlemek isterseniz aklınızda bulunmasında fayda var.

Sevdiğim Tüm Erkekler (To All the Boys I've Loved Before) (2018) Vizyon Tarihi: 17 Ağustos 2018 Tür: Romantik, Komedi IMDb: 7,3 Rotten Tomatoes: %97 Yönetmen: Susan Johnson Oyuncular: Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish Neden İzlenmeli? Filmimizin başrolünde olan Lara 16 yaşında genç bir kızdır. Hoşlandığı beş kişiye zaten ulaşmayacağını düşünüp beş ayrı mektup yazar. Ancak beklenmedik bir durum olur ve mektuplar sahiplerine ulaşır. Lara’nın bu tatlı macerası çok iyi şekilde işlenmiş ve ortaya eğlenceli ve keyifli bir film ortaya çıkmış. İzleyecek eğlenceli bir film arıyorsanız kesinlikle izlemeniz gerek bir film.

Jadotvilli Kuşatması (The Siege of Jadotville) (2016) Vizyon Tarihi: 19 Eylül 2016 Tür: Aksiyon, Macera IMDb: 7,3 Rotten Tomatoes: %60 Yönetmen: Richie Smyth Oyuncular: Richard Lukunku, Danny Sapani, Andrew Stock Neden İzlenmeli? Tarihi bir olayı konu alan film, İrlandalı askerlerin diğer ülkelerin paralı askerlerine karşı duruşunu gösteriyor. Savaş ve aksiyonun doruklara ulaştığı filmde savaş sahnelerinin çok iyi çekildiğini söylemeliyiz. Savaş filmlerini seviyorsanız asla kaçırmamanız gerek bir yapım. 5. Özel Hayat (Private Life) (2

Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu (The Fundamentals of Caring) (2016) Vizyon Tarihi: 24 Haziran 2016 Tür: Dram, Komedi IMDb: 7,3 Rotten Tomatoes: %77 Yönetmen: Rob Burnett Oyuncular: Craig Roberts, Paul Rudd, Selena Gomez Fragman: Jonathan Evison'ın aynı isimli kitabından uyarlanan filmde, Ben Benjamin, oğlunu yıllar önce kaybeden ve sorunlar yaşadığı eşiyle boşanma aşmasında olan emekli bir yazardır. Maddi sıkıntılarla beraber bakıcılığa başlayan Benjamin’in, bakıcılığını üstlendiğini kişiyle yaşadığı ilişki gayet güzel ve sakin şekilde aktarılıyor. Film son zamanların en sade ve hoş filmlerinden biri.

Bu Benim Dünyam Değil (I Don't Feel at Home in This World Anymore) (2017) Vizyon Tarihi: 24 Şubat 2017 Tür: Polisiye, Komedi IMDb: 6,9 Rotten Tomatoes: %89 Yönetmen: Macon Blair Oyuncular: Melanie Lynskey, Chris Doubek, Marilyn Faith Hickey Neden İzlenmeli? Yönetmenimiz Macon Blair’ın ilk filmi olma özelliğini taşıyan Bu Benim Dünyam Değil filmi, soyguna uğrayan bir kadının öyküsünü anlatıyor. Soyguncuların peşine düşen kadının içine girdiği durum sizi oldukça şaşırtacak. Film ayrıca 33. Sundance Film Festivali'nde jüri özel ödülünü kazandı.

Bazen (Sometimes) (2016) Vizyon Tarihi: 23 Aralık 2016 Tür: Dram IMDb: 7,2 Rotten Tomatoes: - Yönetmen: Priyadarshan Oyuncular: Prakash Raj, Ashok Selvan, Nassar Neden İzlenmeli? Hint yapımı bir film ile karşı karşıyayız. Yedi kişinin HIV sonuçlarını önceden öğrenmek için klinikte yaptığı işlerden bahseden film, yedi kişinin HIV ile olan ilişkisini anlatıyor. Hint filmlerini seviyorsanız sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Ruhların Sonbaharı (Our Souls At Night) (2017) Vizyon Tarihi: 1 Eylül 2017 Tür: Romantik, Dram IMDb: 6,9 Rotten Tomatoes: %90 Yönetmen: Ritesh Batra Oyuncular: Robert Redford, Judy Greer, Matthias Schoenaerts Fragman: Neden İzlenmeli? İki efsane oyuncuyu tekrar buluşturan filmde, iki dul komşunun yalnızlıklarını hafifletmek için birbirleriyle olan ilişkilerini güçlendirirler ve olanlar da bu noktadan sonra olur. Güzel bir romantik dram filmi olan yapım çekim teknikleriyle de oldukça başarılı bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

Kemiklerine Kadar (To the Bone) (2017) Vizyon Tarihi: 22 Ocak 2017 Tür: Dram IMDb: 6,8 Rotten Tomatoes: %70 Yönetmen: Marti Noxon Oyuncular: Rebekah Kennedy, Lily Collins, Dana L. Wilson Neden İzlenmeli? Kemiklerine Kadar filminde hayata tutunan bir genç kadının hikâyesini göreceksiniz. Hastalıklarla mücadele eden ve ailesinin ölecek diye beklediği genç kadının hayatının değişimine tanık olup onunla beraber mutluluk gözyaşları dökeceksiniz.

Kanunsuz Kral (Outlaw King) (2018) Vizyon Tarihi: 6 Eylül 2018 Tür: Tarihi, Dram IMDb: 7,0 Rotten Tomatoes: %63 Yönetmen: David Mackenzie Oyuncular: Chris Pine, Stephen Dillane, Rebecca Robin Neden İzlenmeli? Outlaw King, İngiltere kralı I. Edward’ın Orta Çağ İskoçyası’nı işgali sırasında Robert The Bruce’un verdiği mücadelenin ve fedakârlıklarının hikâyesini anlatıyor. Özellikle savaş sahneleriyle dikkat çeken yapım, tarihi filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken bir film.

Meyerowitz Hikâyeleri (Yeni ve Seçilmiş Olan) (The Meyerowitz Stories (New and Selected)) (2017) Vizyon Tarihi: 13 Ekim 2017 Tür: Komedi, Kara Mizah IMDb: 6,9 Rotten Tomatoes: %93 Yönetmen: Noah Baumbach Oyuncular: Adam Sandler, Grace Van Patten, Dustin Hoffman Neden İzlenmeli? Tam bir aile filmi olan Meyerowitz Hikâyeleri, hem eğlenceli hem duygusal özellikleriyle ön plana çıkıyor. Babalarının sanat eserlerini kutlamak için New York’ta toplanan ailenin hikâyesini güzel bir anlatımla izleyeceksiniz.

7 años (2016) Vizyon Tarihi: 28 Ekim 2016 Tür: Dram IMDb: 6,8 Rotten Tomatoes: - Yönetmen: Roger Gual Oyuncular: Juana Acosta, Alex Brendemühl, Paco León : Neden İzlenmeli? İspanya yapımı olan bu filmde, çok başarılı bir şirketin dört kurucusu İspanya vergi dairesi tarafından vergi kaçırmaktan dolayı araştırılıyor. Bu dört kurucudan birisi suçun cezasını çekecekken diğer üçü ceza almayacaktır. Filmde bu dört arkadaş bir toplantı yaparak kimin ceza alacağını belirliyor.

Rüzgarın Diğer Yüzü (The Other Side of the Wind) (2018) Vizyon Tarihi: 31 Ağustos 2018 Tür: Dram IMDb: 6,9 Rotten Tomatoes: %82 Yönetmen: Orson Welles Oyuncular: John Huston, Oja Kodar, Peter Bogdanovich Fragman: Yönetmen Orson Welles’in hayattayken bitiremediği ve 45 dakikası için altı yılını harcadığı bir film. Hukuki süreçleri aştıktan sonra Netflix tarafından devamı yaptırılan film arşiv görüntülerinden oluşuyor ve yönetmen J.J Hannaford’un hikâyesini anlatıyor.

Metrekare Başına Aşk (Love Per Square Foot) (2018) Vizyon Tarihi: 20 Nisan 2018 Tür: Romantik, Komedi IMDb: 7,2 Rotten Tomatoes: - Yönetmen: Anand Tiwari Oyuncular: Vicky Kaushal, Angira Dhar, Alankrita Sahai Neden İzlenmeli? Yine Hint yapımı bir film ile devam ediyoruz. Ev sahibi olmak isteyen fakat buna bütçeleri yetmeyen çiftimizin eve sahip olduktan sonra ne kadar zıt karakterlere dönüştüğünü görüyoruz. Eğlenceli, sıcak ve romantik bir yapım olan Metrekare Başına Aşk, güzel vakit geçireceğiniz bir film.

Kemiklerine Kadar (To the Bone) (2017) Vizyon Tarihi: 22 Ocak 2017 Tür: Dram IMDb: 6,8 Rotten Tomatoes: %70 Yönetmen: Marti Noxon Oyuncular: Rebekah Kennedy, Lily Collins, Dana L. Wilson Neden İzlenmeli? Kemiklerine Kadar filminde hayata tutunan bir genç kadının hikâyesini göreceksiniz. Hastalıklarla mücadele eden ve ailesinin ölecek diye beklediği genç kadının hayatının değişimine tanık olup onunla beraber mutluluk gözyaşları dökeceksiniz.

Görkemli Hayaller (Imperial Dreams) (2014) Vizyon Tarihi: 20 Ocak 2014 Tür: Dram IMDb: 6,8 Rotten Tomatoes: %92 Yönetmen: Malik Vitthal Oyuncular: John Boyega, Rotimi, Glenn Plummer Neden İzlenmeli? Filmde genç bir babanın hapse girip çıkmasına rağmen şiddet sarmalından kurtulamayışını görüyoruz. Yaşam mücadelesine devam edip çocuğuna bakmak zorunda olan başrol oyuncumuz, aynı zamanda da yazar olmak istemekte. Hayalleri olan bir babanın hayatını çarpıcı bir şekilde izliyoruz.

22 Temmuz (22 July) (2018) Vizyon Tarihi: 10 Ekim 2018 Tür: Dram, Gerilim IMDb: 6,7 Rotten Tomatoes: %80 Yönetmen: Paul Greengrass Oyuncular: Anders Danielsen Lie, Jonas Strand Gravli, Jon Øigarden Neden İzlenmeli? Hem dram, hem gerilim hem de gerçek bir hikâye içeren 22 July filmi, Norveç tarihinin en kanlı saldırısı olan 22 Temmuz 2011 saldırılarını mercek altına alıyor. Önce Oslo şehir merkezindeki bombalı araç saldırısı, sonra da İşçi Partisi'nin Utøya adasındaki gençlik kampına yaptığı ve onlarca genci öldürdüğü silahlı saldırı üç farklı açıdan anlatılıyor.

Okja (2017) Vizyon Tarihi: 19 Mayıs 2017 Tür: Macera, Komedi IMDb: 7,3 Rotten Tomatoes: %86 Yönetmen: Joon-ho Bong Oyuncular: Tilda Swinton, Paul Dano, Seo-hyun Ahn Neden İzlenmeli? Güney Kore yapımı film çıktığında oldukça büyük sükse yaratmıştı. Filmde Mija isimli kızın 10 yıl boyunca baktığı ve “Okja” ismini verdiği domuzunu Mirando şirketi, üzerinde deneyler yapmak ve insanlara sergilemek için satın almak ister. Mija ile Mirando şirketinin arasındaki bu mücadeleyi anlatan film, hayvan hakları konusunda çarpıcı gerçekleri yüzümüze vuruyor.

Ulussuz Canavarlar (Beasts of No Nation) (2015) Vizyon Tarihi: 16 Ekim 2015 Tür: Savaş, Dram IMDb: 7,8 Rotten Tomatoes: %92 Yönetmen: Cary Joji Fukunaga Oyuncular: Abraham Attah, Emmanuel Affadzi, Ricky Adelayitor Neden İzlenmeli? Gelelim listenin ilk sırasına! Kitaptan uyarlanan filmleri izlemeyi sevenlerin asla kaçırmayacağı bu filmde, iç savaş yüzünden askere katılmak zorunda kalan 14 yaşındaki Agu’nun dram yüklü hikâyesini izleyeceksiniz. Film ayrıca Netflix’in ilk orijinal filmi olma özelliğini de elinde bulunduruyor.