genel

İşte madde madde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran manifestosu

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi manifestoyu işte böyle açıkladı: "AHDİM OLSUN Kİ, FAİZ, ENFLASYON VE CARİ AÇIK DÜŞECEK." Ahdim olsun ki; dar gelirli vatandaşlarımızın hayat standardı yükselecek. Herkesin mal güvenliği, ticareti daha güvenli hale gelecek. Biz hangi sözü verdiysek tuttuk. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek.

İHRACATTA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. İhracattaki yükselişimiz devam edecek. Dışa bağımlılığımız azalacak. Yerli ekonomimiz süratle hayata geçecek.

VERGİLER DÜŞÜRÜLECEK Şehirlerimiz, kültür ve sanat üreten kimlikli şehirler haline gelecek.Vergiler düşürülecek. El birliğiyle dünyaya markalar sunacak bir güç olacağız. Vatandaşlarımızın kamu kurumlarına olan borçlarını yeniden yapılandırdık."

GENÇLERE MÜJDE İş hayatına yeni atılan 18-29 yaş arasındaki gençlerimiz için teşvik olarak 1 yıl boyunca bağkur primlerini üstlendik.

KİMSENİN EFENDİLİĞİNİ KABUL ETMEDİK EFENDİLİK DE YAPMAYACAĞIZ" Aziz milletim, dış politikaya da gelince, büyük bir erdem ve cesaretle şahlanıyor. Onurlu ve saygılı bir iş zemininde dış politikamızı sürdürmeye devam edeceğiz. Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi, kimseye de efendilik yapmayacağız.

YERLİ SİLAH ÜRETİMİ DEVAM EDECEK Kendi silahlarımızı üretmeye devam edeceğiz. Savunma sanayimizi çok daha güçlü hale getireceğiz. Yüzde yüz savunma sistemlerine geçeceğiz. Bir yandan süratle kendi teknolojimizi de üretiyoruz. Türkiye güçlü bir aktör olacak. Yeter ki siyasi istikrarımızı koruyalım. Bu yüzden Başkanlık Sistemi'ni getiriyoruz. Türkiye güçlendikçe, dünyanın beşten büyük olduğunu dosta düşmana göstereceğiz.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE DÜNYAYI DAR ETMEYE DEVAM Terör örgütlerine dünyayı dar etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Terör örgütleri ile mücadele istikrar mücadelemizin bir cüzüdür. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nı yaptık. Bunlara yenilerini de ekleyeceğiz. Terör örgütlerini bölgemizden yok edene kadar bu mücadeleden geri adım atmayacağız.

"BİREYSEL ÖZGÜRLÜKLERİ KORUYACAĞIZ" Milletimizin refahını sağlamak ne kadar önemliyse, bireysel özgürlükleri, demokrasiyi, farklı dini görüşleri de korumak da o kadar önemlidir. Milli iradeye dayanan siyaset, baskıdan azade siyaset anlamına gelmektedir. Bölücü olmayan tüm fikirlerin özgürce yayılması ve örgütlenmesi devletimizin güvencesi altındadır.

"HER ALANDA ADALETİ TESİS EDECEĞİZ" Biz adaletin partisiyiz. Her alanda adaleti tesis edeceğiz. Davamızın özünde adalet vardır. 24 Haziran'dan sonra da adaletin kurumsal yapısını güçlendirmek suretiyle adaletin tesisi önceliğimiz olacaktır. Oylarınızı nasıl emanet bildiysek bireysel özgürlükleriniz de emanetimizdir.

KADIN TEMSİL ORANINI EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞTIRDIK" Sevgili hanımlar, bu kutlu yola çıktığımızdan beri bu yolda bizi hiç yalnız bırakmadınız. Bu dava için fedakarlık yapanların başında hanım kardeşlerimiz görüyorum. TBMM'de kadınlarımızın temsil oranını tarihin en yüksek seviyesine ulaştırdık. Önümüzdeki tarihi dönemeçte yükü kadınlarımızla birlikte omuzlayacağız. Kadına karşı her türlü cahiliye adetini ayaklarımızın altına alacağız.

GENÇLERE DAHA FAZLA ALAN Sevgili gençler; erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi siz şahlandıracaksınız. Size daha fazla alan açacağız. Yanlışları sizinle birlikte tespit edip düzelteceğiz. Ülkemiz sizinle küresel güç olacak. Vizyonumuz sizinle gelişecek. Hiçbir terör örgütünün ağına düşmenize izin vermeyeceğiz. Adaleti sizinle tesis edeceğiz. Tarihinizi ve kültürünüzü en iyi şekilde öğreneceksiniz. Tarihinizi öğrendikçe özgüveninizin arttığını ve bakış açınızın geliştiğini göreceksiniz.

EN BÜYÜK ŞAMAR 24 HAZİRAN SONRASI" İstanbul bugün başkasın... Biraz sonra manifestomuzu açıklayacağız. Bu manifesto ile Başkanlık sisteminin geleceğini ortaya koyacağız. Ardından seçim beyannamemizi açıklayacağız. Zaten biliyorsunuz. 24 Haziran'da Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcını hep birlikte gerçekleştireceğiz.

YENİ BİR YÖNETİM KAN DEĞİŞİKLİĞİ Bugün 6. kongremizle teşkilatımız bir kan değişikliğine gidiyor. Yeni bir yönetim iş başına geliyor. 24 Haziran'a hep birlikte hazırlanacağız. İstanbul Türkiye'dir. Türkiye'nin özetidir. Benim sizden bir ricam var. Bizim Rabiamızı biliyorsunuz. Rabia'dan taviz yok. Bizi bölmek isteyenlere en büyük şamarı 24 Haziran sonrası vuracağız ve bunun adı Osmanlı Tokadı olacak.

YAN BAKANA AFFIMIZ YOK" Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 415 oldu. Rahat durmadılar... Bu vatana bu millete yan bakana affımız yok. Gereğini yaptık.

"YETER Kİ BİRLİKTELİĞİMİZİ KORUYALIM" Bundan sonra da aynen yola devam. Her türlü oyunu oynadılar. Bu millet kutlu bir millet. Bu millet yüce bir millet. Yeter ki birliğimizi beraberliğimiz koruyalım.24 HAZİRAN HAYIRLARA VESİLE OLSUN" Onun için bizler tek devlet diyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Kongremiz hayırlı olsun. İnşallah 24 Haziran, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun. Durmak yok.

İşte 24 Haziran manifestosunun açıklandığı Sinan Erdem Spor Salonundan kareler...