genel

İşte Barış Pınarı harekatına destek veren ve vermeyen ülkeler!

Abone Ol

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör yuvalarını kurutmak için başlatığı Barış Pınarı harekatı terörden beslenen ve terör sevici batı dünyasını rahatsız etti.

Çok az sayıda ülke ise terörü yok etmek isteyen Türkiye'nin yanında yer aldı. Aralarında bir ülke de tarafsız kaldı...

İşte Barış Pınarı harekatına destek veren ve vermeyen ülkeler...

-DESTEK VERENLER- MACARİSTAN

Macaristan: AB üyesi 28 ülkenin imzası ile yayımlanması planlanan kınama bildirisi, Macaristan'ın veto etmesi nedeniyle gecikti. Macaristan, vetosuna gerekçe olarak "ülkeler sınırlarını savunabilir" dedi.

İSPANYA

İspanya: İspanya NATO Delagasyonu, 7 Ekim'de operasyon hakkında yaptığı paylaşımda "Türkiye'ye destek, ittifakın sınırındaki krizde gerilimin düşürülmesine katkı sağlamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

KATAR

Katar: Katar lideri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, operasyonun başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde desteklerini iletti.

PAKİSTAN

Pakistan: Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, "Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuş ülkelerdendir" dedi.

KKTC

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yaptığı açıklamada, “Anavatan Türkiye’nin kendisine ve dünya barışına yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak, Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için düzenlediği ‘Barış Pınarı’ askeri harekatı başlamıştır. Kıbrıs Türk halkı daima olduğu gibi Türkiye’mizin yanındadır. Dualarımız Mehmetçiğimiz, ordumuz içindir. Biz başarılı olunacağından Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanarak bölgeye barışın getirileceğinden eminiz. Allah, Türkiye’mizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

-DESTEK VERMEYENLER-

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

ABD: Harekâtın kapsamının aşılması durumunda en ağır ekonomik yaptırımlar hedefleniyor.

FRANSA

Fransa: Türkiye'nin Kuzeydoğu Suriye'deki saldırısı tehlikeli. 5 yıldır savaştığımız DEAŞ'a fayda sağlıyor. Durdurulmalı.

İNGİLTERE

İngiltere: Bu bölgeyi istikrarsızlaştırma, halkın acılarını artırma ve DEAŞ'a karşı kazanılan başarıyı bozma riski yaratıyor.

Almanya: Türkiye bu şekilde, bölgeyi daha da istikrarsızlaştırma ve DEAŞ'ın güçlenmesi riskini göze almış bulunmaktadır.

KANADA

Kanada: Türkiye'nin yaptığı askeri saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

LÜBNAN

Lübnan: 'Kardeş bir Arap ülkesine saldırı ve Suriye toprağını işgal' olarak görüyoruz.

MISIR

Mısır: Türkiye'nin Suriye topraklarındaki saldırganlığını en güçlü ifadelerle kınamaktayız.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

BAE: Türkiye'nin Suriye'ye askeri saldırganlığını şiddetle kınıyor ve bunun tehlikeli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz.

SUUDİ ARABİSTAN

İSVEÇ

HOLLANDA

DANİMARKA

FİNLANDİYA

İRAN

RUSYA: TARAFSIZ Rusya Barış Pınarı Harekatı’nda taraf olmayacağını açıkladı. Rus senatör Vladimir Cabarov, Rusya’nın Türkiye ve Suriye arasındaki çatışmaya dahil olmayacağını, Rus ordusunun Suriye’deki başka bir amaç için bulunduğunu söyledi