genel

İstanbul'da kar yağışı ! Kar, tüm türkiyeyi etkisi altına alacak.

Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından kar yağışı kendini gösterdi.Saat 00.30'da Silivri ve çevresinde etkili olan kar yağışı ilçe geneline yayıldı. Kırklareli ve Tekirdağ'ın yüksek kesimlerine kar yağdı.

Abone Ol

İstanbul'da hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından mevsimin ilk kar yağışı Silivri'nin belli mahallelerinde görüldü.

İstanbul'da son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber bugün saat 00.30 sıralarında İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı Silivri'ye yağdı. Silivri'nin bazı mahallelerinde başlayan kar yağışı ilçe geneline yayılmaya devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklığının 6 ile 12 derece arasında düşeceğini bildirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının azalacağını Belirterek "Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Çankırı, Kırıkkale illerinde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, Çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artması bekleniyor. Soğuk havayla birlikte Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde, yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor" denildi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre bugün, Orta ve Doğu Akdeniz'in yüksek kesimleri (1250 metre ve üzeri rakımlı) ile Konya, Karaman ve Niğde'nin Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Karın 21 Aralık Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Karın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.