genel

İşkur sınavsız bekçi alim ilanı yayınladı! Bekçi alım kılavuzu ve şartları …

İŞKUR Sınavsız bekçi alım ilanı yayınladı.. İşte şartlar…

Abone Ol

Yeni yılın gelişiyle birlikte bekçi adaylarının gözü kulağı İşkur ‘dan gelecek bekçi alım ilanlarında.

İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılı 1. Dönem sınavsız bekçi alım ilanı duyurusu yayınlamdı. Bu aşamadan sonra ise adaylar bekçi alımının ne zaman yapılacağını öğrenmeye çalışıyor. Başvuru tarihleri ve bekçi alım şartları haberimizde..

Türkiye İş Kurumu’nun yayınladığı ilana göre alımı yapılacak bekçiler Çarşı ve mahalle bekçileri olarak görevlendirilecek. Başvuru ekranının açılması ve alım tarihlerinin açıklanması bekleniyor.

Polis Akademisi Başkanlığı ise bekçi alımı ile ilgili şu ana kadar bir duyuruya çıkmadı. Mevcut durumda en son 26 Nisanda bekçi alımı yapılmıştı.

2022 yılında bekçi alım şartları yayınlanan klavuzda belirttilmişti. Şartlar şu şekildeydi:

1-Türk vatandaşı olmak. 2-En az Lise veya dengi okullardan mezun olmak. 3-En az 167 cm boy uzunluğuna sahip olmak. 4-Beden kitle indeksi 18 ila 27 arasında olman. (18 ve 27 dahil) 5-Başvuru yaptığı ilde bir yıldan uzun süredir ikamet ediyor olmak. 6-Askerlik görevini tamamlamış olmak. 7-Başvuru yapılan tarih itibariyle 18 yaşını tamamlamış 31 yaşından gün almamış olmak. 8-Ağır veya 6 aydan fazla hapis cezası,affa uğrasa bile zimmet, hırsızlık,rüşvet,dolandırıcılık,iflas,irtikat ,ihtilas veya yüz kızartıcı suçlardan hükümlü bulunmamak. 9-Türk toplum normlarına göre kötü şöhretli tanınmamak. 10-Memuriyete engel teşkil edecek durumu bulunmamak. 11-Silah taşımaya be bulundurmaya hukuki bir engel bulundurmamak. 12-Emniyet Teşkilatı sağlık şartlarına uygun olmak. 13-Eşi veya kendisinin uyuşturucu ,kumar,genelev kaydı olmamak. Bunlarla ilgili soruşturma geçirmemiş ve hüküm giymemiş olmak. 14-Alkol ve uyurşturucu bağımlılığı olmamak. 15- Terör örgütleri ve bağlantılarıyla işbirliği olmamak,eylem ve yürüyüşerine katılmamış olmak. 16-Hiçbir siyasi partiye ve bağlantılarına üye olmamak. 17-Güvenlik ve arşiv soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak.