genel

iPhone'ları donduran mesaj!

Abone Ol

Apple'ın iOS 11.2.5 işletim sisteminde yeni bir açık gün yüzüne çıktı. Görünüşe göre bir Hint diline ait karakter iPhone'ların kilitlenmesine ve zorla yeniden başlatılmasına sebebiyet veriyor.

Apple'ın yeni nesil işletim sistemlerinde ilginç sorunlar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Daha önce de karşımıza çıkan iPhone kilitleyen mesaj olayı bu sefer iOS 11.2.5 sürümünde de gün yüzüne çıktı.

Bugün gelen haberlere göre Dravid dil ailesine bağlı, Hindistan'ın Andhra Pradesh bölgesinde ve Yanam yöresinde ana dil olarak kullanılan, Andhra Pradesh eyaletinin resmî dili olan Telugu dili ile iMessage'da gönderilen bir karakter iPhone'ların kilitlenmesine sebebiyet veriyor. Belirtilene göre bu mesajı alan cihaz kilitleniyor ve zorla yeniden başlatılana kadar bir şey yapamıyor.

Hata şu an yalnızca iOS 11.2.5 kullanıcılarını etkiliyor gibi görünüyor. Son dönemde birçok garip iOS açığı görmüştük. Mesela bazı iPhone'lar tarihi 2 Aralık'a alınınca çöküyordu.

Bazılarında ise "it" yerine "is" yazarken bazılarında ise "i" harfi yazılamıyordu.

Gelen güncellemeler bir hatayı giderirken bir yenisine yol açıyor gibi görünüyor. Ya da zaten var olan açıklar sonradan keşfediliyor. Gelen güncellemeler bir hatayı giderirken bir yenisine yol açıyor gibi görünüyor. Ya da zaten var olan açıklar sonradan keşfediliyor.

Bakalım Apple bu yeni sorunu ne zaman giderecek? Açıkçası iOS 11.3'te yeni birçok özellik bulunuyor. 11.3'te iPhone X'e aslan, ayı, ejderha ve kafatası olmak üzere dört tane animoji var. Bununla birlikte iOS 11'de kaldırılan iCloud Mesajlar uygulaması 11.3'le birlikte geri dönüyor.

Sağlık uygulamasına yeni Sağlık Kayıtları özelliği eklenirken, geliştiriciler için de ARKit araçları elden geçirilmiş ve daha iyi hale getirilmiş durumda.

Apple'ın performans düşürmekten dolayı başı bir hayli ağrımıştı. Şirket bu konuda bir takım değişiklikler olacağını söylemişti. İşte bu değişiklikler iOS 11.3'te bulunuyor. iOS 11.3'te pilin durumu daha detaylı şekilde gösteriliyor, ayrıntılı bilgi veriliyor. Bununla birlikte iOS 11.3, Apple'ın daha önce eklediği güç yönetimi özelliğini kapatmak için bir seçenek içeriyor. Açık kayıtlı beta kullanıcıları yani public beta testerları için 11.3'ün ne zaman çıkacağı belli değil. Genel olarak Apple bu konuda süreyi uzun tutmaz. Şirket genel olarak public beta sürümlerini de kısa süre sonra yayınlamıştı.