genel

Instagram Hikayeler'de Öküz yılı ortaya çıktı! Öküz Yılı nedir, Instagram'da nasıl kullanılır?

Abone Ol

Instagram kullanıcıları son güncellemeden sonra uygulamada Öküz Yılı hikayeleriyle karşılaştı. Kullanıcılar Öküz Yılı'nın ne olduğunu merak ediyor ve araştırıyor. Peki söz konusu Öküz Yılı tam olarak nedir? Instagram'da nasıl kullanılıyor? Bu temayla nasıl hikayeler paylaşılıyor? İşte konu hakkındaki detaylar...

Eğer Instagram Hikayeler'de kırmızı renkli öküz simgesi görüyorsanız, sakın şaşırmayın veya 'Yanlışlıkla birini mi takip ediyorum?' gibi bir düşünceye kapılmayın. Çünkü Instagram son güncellemesiyle birlikte Öküz Yılı'nı uygulamaya dahil etti. Etiket ve çeşitli filtreler ekledi.

PEKİ SÖZ KONUSU ÖKÜZ YILI TAM OLARAK NEDİR? Çin'de miladi takvimin yanı sıra ay takvimi ve 12 hayvanlı takvim kullanılıyor. Ülkede ay takvimine göre giren Çin yeni yılı, geleneksel 12 hayvanlı takvime göre isim alıyor. Çin, 12 hayvanlı ay takvimine göre 12 Şubat yani bugünden itibaren Fare Yılı'nı geride bırakarak, Öküz Yılı'na girdi.

INSTAGRAM'DA ÖKÜZ YILI ETİKETİ NASIL KULLANILIR? -Instagram uygulamasını açın. -Hikaye oluşturma ekranına gelin. -Hikayeye eklemek için bir fotoğraf çekin ya da galerinizdeki bir fotoğrafı seçin. -Ekrana dokunarak parmağınızı yukarı kaydırın. -En üstte yer alan üç Öküz Yılı etiketinden birini seçin. Hepsi bu kadar! Hikayenizi paylaştığınız andan itibaren sizi takip eden kişiler, Öküz Yılı hikayelerini açtıklarında sizin hikayenizi de görüntüleyecekler.

INSTAGRAM'DA ÖKÜZ YILI FİLTRESİ NASIL KULLANILIR? -Instagram uygulamasını açın. -Hikaye oluşturma ekranına gelin. -Parmağınızı deklanşör tuşunun üzerine getirerek sola kaydırın. -Öküz Yılı filtresine geldikten sonra bir fotoğraf ya da video çekin. Öküz Yılı filtresi ile oluşturduğunuz hikayeler, tıpkı Öküz Yılı etiketi bulunan hikayeler gibi Instragram akışının en başında bulunan Öküz Yılı hikayeler derlemesinin içinde yer alacak ve sizi takip edenler hikayenizi buradan görüntüleyebilecekler.

Instagram'ın yanı sıra Facebook da Öküz Yılı kutlamalarını boş geçmedi ve mobil uygulamasındaki "beğen" butonunu Öküz Yılı temasını yansıtacak şekilde yeniden tasarladı. Instagram ve Facebook'taki Öküz Yılı güncellemesinin ne kadar kalacağı ise şu an için bilinmiyor.