genel

İnsanlar için tehlikeli olan deniz canlıları

Abone Ol

Birazdan vereceğimiz deniz canlıları ile karşılaşmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu deniz canlıları ile temasa geçtiğinizde hayatta kalma şansınız neredeyse sıfır… İşte insan hayatı için son derece tehlikeli olan deniz canlıları türleri… Deniz yılanı Sadece karadaki yılanların insan hayatını tehlikeye attığını düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz demektir. Deniz yılanı insanları ısırdığı an zehrini enjekte eder. Ayrıca bu yılanın ısırdığını neredeyse fark etmezsiniz. Zehir ise etkisini bir saat sonra göstermeye başlar. Zehir etkisini gösterirken baş ağrısı, kusma ve dilde şişme belirtileri gözlemlenir. 3 ile 8 saat arasında bir önlem alınmazda kişide ölüm meydana gelebilir.

Kutu denizanası Denizlerde tehlike söz konusuysa kesinlikle büyüklüğü baz alarak düşünmemelisiniz. Bazen küçük bir deniz canlısı da ölümlere sebebiyet verebilir. Bunun en önemli örneği kutu denizanası canlısıdır. Zehri ile bir insanı 90 dakika gibi bir süre içerisinde rahatlıkla öldürebilir. Dokunaçlarının boyu 3 metre civarı kadar uzayabilir. Onu en tehlikeli yapan şey ise neredeyse şeffaf görünümü ile fark edilememesidir.

Müren Mürenler, tuzlu suda yaşayan canlı türleridir. Mümkün olduğunca insanlardan kaçan bu canlı türlerinin görüşü zayıf olmasına rağmen koku alma duyuları oldukça sağlamdır. Yeterince tehdit ve rahatsız edildiklerinde insanlar açısından son derece tehlikeli olabilirler. Birçok dalgıcın eliyle müren beslerken parmaklarını kaybettiği ayrıca bilinmektedir.

Vatoz Vatoz balığının görüntüsü pasif gibi görünse de hafife alınmayacak bir balık türüdür. Vatoz keskin kuyruğu ve dikenli gövdesi ile ciddi zararlara neden olabilir. Vatoz kuyruğunu kamçı şeklinde kullanarak zehrini salar. Ayrıca keskin olan kuyruğu ile vücutta çok ciddi yaralar ortaya çıkartabilir.