genel

İlaç niyetine mutlaka tüketmeniz gereken 10 besin

Abone Ol

Doğal besinlerin önleyici özellikleri ile daha etkin bir bağışıklık sistemine sahip olabiliriz. İşte bağışıklık sistemine büyük yararı olan besinler. 1. Kırmızı Meyveler Kırmızı meyveler, sahip oldukları antioksidanlar sebebiyle; bazı kanserler, şeker ve kalp hastalıkları gibi riskleri düşürüyor. Yani her fırsatta kolay erişebileceğiniz bu meyveleri tüketmek sizi çok büyük sorunlardan koruyabilir.

2. Bitter Çikolata Özellikle %70'den fazla kakao içeren bitter çikolatalar hem çikolata krizlerinizi ortadan kaldıracak hem de içerdiği doğal yağ asitleri ile kan değerlerinizi dengeleyecek. Bitter çikolatanın kolesterol kontrolünde başarılı olduğu ve bir diğer yandan da kan basıncını düşürdüğü kanıtlandı. Ayrıca bitter çikolata, sadece çikolata krizlerinizi değil diğer yiyecekler için gelen ani krizlerinizi de engelleyecek.

3. Avokado Gerek dokusal yapısı, gerek kullanılabilecek alanlar itibariyle avokadoyu soğuk yemeklerinizde tereyağının yerine kullanabilirsiniz. Avokadonun içerdiği vitamin ve mineraller itibariyle çok daha yararlı olduğunu zaten söylemeye gerek yok.

4. Lahana Turşusu Ev yapımı, doğal mayalanmış, pastörize edilmemiş lahana turşusu içinde bulundurduğu doğal probiyotikler itibariyle sizi soğuk algınlığından ve gripten koruyacaktır. Aynı özelliklere sahip olan kefir ve doğal mayalanmış yoğurt da size aynı sorunlarda yardımcı olacaktır.

5. Keten Tohumu Öncelikle keten tohumunu her şeyin içine katabilirsiniz. Hayal gücünüz dahilinde yoğurda,salataya,kahvaltılıklara,sandviçlere, çorbalara... Keten tohumu sahip olduğu omega-3 içerdiğinden şeker, kalp, kanser gibi hastalıklara kapıyı kapatıyor. Yani bir an önce keten tohumunu hayatınıza katıp, her şeyin içine birer kaşık ekleyip, hayatınızı değiştirmeye başlayabilirsiniz.

6. Kırmızı Lahana Bu mükemmel sebze ile de gözünüzü sağlıklı tutabilirsiniz. Rengi ve lezzeti ile herkesin ilgisini çekebilecek kırmızı lahana ile yapacağınız yemeklerin sınırı yok, deneyerek sınırları zorlamak size kalıyor. Ayrıca içerdiği maddeler itibariyle kırmızı lahana, beyin fonksiyonlarımızın doğru çalışmasını sağlıyor.

7. Ton Balığı Çevremizdeki ekonomik anlamda en kolay erişilebilecek her markette rahatça bulabileceğimiz konserve ton balıkları. Bu ton balıklarını her türlü atıştırmalık ürün ile birlikte yemek mümkünken, yemeklerimize de katabiliriz. Protein ile beslenmenin önemini her geçen gün daha iyi anladığımızdan ton balığına olan talebimiz de artıyor.

8. Mantar Özellikle kırmızı et ekleyeceğiniz yemeklere onun yerine mantar koyabilirsiniz. İnanın hem besin değerleri hem de lezzet olarak hiçbir farkı olmayacak. Hem de porsiyon başına 200 kalori daha az alacaksınız. D vitamini açısından da daha zengin olan mantar, bu vitaminin eksikliğinde ortaya çıkan sorunları ortadan kaldıracak.

9. Zerdeçal İçeceklerinizde aroma ya da yiyeceklerinizde baharat olarak kullancağınız eser miktarda zerdeçal, bazı kanser çeşitlerini önlemenizde en yakın arkadaşınız olabilir. Ayrıca zerdeçalın kalp hastalıklarına ve kemik hastalıklarına iyi geldiği bazı klinik testlerde kanıtlanmış durumda. Her gün çeyrek kaşık zerdeçal hayat kurtarabilir.

10. Yeşil Yapraklı Sebzeler Yeşil yapraklı sebzelerin faydalarını saymaya kalksak burası yeterli olmaz ama son araştırmalar gösteriyor ki kalp ve kemik sağlığı için bu doğa harikaları bire bir. Hayatınızın kaliteli devam etmesini istiyorsanız, yeşil yapraklı sebzelerden ayrılmamanız gerekiyor.