genel

İkinci el ve sıfır araba piyasasında fiyatlar düşüyor! Yüzde 10 indirim geldi, tüm otomobil modellerinde...

İkinci el ve sıfır araba piyasasında flaş gelişme! Araç alacaklar ya da aracını yenileyecekler dikkat. Düğmeye basıldı, fiyatlar düşüyor. Yüzde 10 indirim geldi. Mart 2020'de otomobil sektöründe başlayan çip krizi nedeniyle bir süre araba üretilememiş ve bu sebeple ikinci el fiyatlarında büyük bir yükseliş yaşanmıştı. Sektörde çip krizi halen devam ediyor. Yaşanan bu gelişmeler neticesinde ikinci el bir otomobil alma fikri olan çoğu kişi fiyatların aşırı derece yükselmesiyle nedeniyle bu fikrini

Abone Ol

Düğmeye basıldı aşama aşama inecek! Sahibinden satılık ikinci el araba fiyatları tepetaklak oluyor! Tüm modellerin fiyatları aniden... Sahibinden ikinci el araba fiyatları işte böyle düşecek.

Döviz kurlarında dün yaşanan sert düşüşün ardından bazı otomobil markaları sıfır otomobil fiyatlarında yüzde 10-11 arasında bir indirim yaptı. Yaşanan bu indirim sonrası gözler ikinci el araba piyasasına çevrildi.

Bilindiği üzere 2020 yılında hem virüs hem de çip krizi nedeniyle fabrikalar sıfır araba üretememiş, dolayısıyla ikinci el araba fiyatlarında da büyük bir yükseliş görülmüştü.

SIFIR OTOMOBİLDE YÜZDE 10 İNDİRİM Sıfır otomobil fiyatlarına dövizdeki sert düşüş, yüzde 10 indirim olarak yansıdı. Dolardaki düşüşün ikinci el arabalara etkisi merak ediliyordu. Son dakika haberine göre, ikinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik durma noktasına geldi

İKİNCİ EL FİYATLARI İŞTE BÖYLE DÜŞECEK Galericiler döviz kurundaki düşüşün ikinci el araç piyasasına yüzde 20 yansıyacağını söylüyor.

Dövizdeki düşüş sonrası fiyatların gerilemesi beklentisiyle ikinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik durma noktasına geldi. Galericiler bu düşüşün ikinciel otomobil piyasasına yüzde 20 olumlu yönde yansıyacağını söylüyor.

"İKİNCİ EL ARABALARA KADEMELİ İNDİRİM..." İkinci el piyasasının doğal olarak yavaşladığını vurgulayan galerici Halil Nişan, "Düşüşün sebebi ise dövizin bir anda düşmesinden kaynaklı yaşanıyor. Dövizde artış yaşanırken piyasa çok hareketliydi.

Şu an ise ortada bir panik var. Bu durgunluk bir iki ay sürecek gibi görünüyor. Şu anda kimsenin araç almak gibi bir telaşı yok.

İkinci el otomobil piyasasına kademeli olarak indirim yansıyacaktır. Bu oran ise yüzde 20 civarında olacaktır' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomi modeliyle düşüşe geçen kur, fırsatçı ve stokçuları ağlatırken vatandaşı sevindirdi.

Doların 10 liraya kadar gerilediğine dikkat çeken sektör temsilcileri, gıdadan tekstile otomobilden elektronik eşyalara kadar birçok ürün grubunda ilk etapta yüzde 10'luk düşüş bekliyor. Fiyatlarda yüzde 30'lara varan gerileme görülebileceğine dikkat çekiliyor.

Kuru bahane ederek fırsatçılığın yapıldığı otomotvide araçkarı stoklayanlar büyük bir hayal kırıklığı yaşarken dün itibarıyla fiyatlar inmeye başladı. Araç fiyatlarında ilk etapta yüzde 10'luk bir düşüş görüldü.

Kurun bu şekilde seyrini devam ettirmesi halinde yüzde 30'a yakın oranlarda düşüş görülebileceğini belirten sektör oyuncuları, "Özellikle 2022 model araçlar şubat-mart gibi piyasaya çıkacak. Eğer kur 12-13 lira bandından devam ederse fiyatlar yüzde 30 düşer

Çünkü 800 bin TL olan 2021 model aracı alanlar 1 milyona ikinci el olarak satmaya çalıştı. Kurdaki bu fiyatlarla bu aracın 2022 modeli 700 bin liradan satışa çıkar

Hal böyle olunca bu aracı 600-650 bin liralara kadar indirmek zorundalar. Fiyatlar nasıl 50 bin çıktıysa 2-3 aya da aynı şekilde iner' diye konuştu. (Takvim)