genel

İkinci El Otomobil Fiyatları Artışta! İşte En Çok Satılan 10 Model

İkinci el otomobil ilan verilerine dayanarak oluşturulan aylık fiyat endeksi, şubat ayında otomobil fiyatlarındaki düşüş trendinin sona erdiğini ve uzun bir süre sonra yükselişe geçtiğini gösteriyor. İşte en çok satılan otomobiller ve fiyatları...

Abone Ol

Endekslere göre, döviz kuru artışına rağmen ikinci el otomobil fiyatlarında önemli bir artış yaşanmadı. Ocak ayında fiyatlar %2,6 düşerken, şubat ayında %0,5 artış kaydedildi. İlanlarda yer alan ikinci el araçların ortalama fiyatı da 675.580 TL olarak belirlendi. İlanların yayında kalma süresi ise %4,7 azaldı, bu da araç satışlarının şubat ayında daha hızlı gerçekleştiğini gösteriyor. En çok ilan verilen araç modelleri ise Fiat, Renault ve Volkswagen oldu.

Bu verilere göre, şubat ayında otomobil fiyatlarındaki düşüş durdu ve ilanların yayın süresi bir önceki aya göre %4,7 azaldı. 10 yaş ve üzeri araçlar ilanlardaki yerini korurken, %28'lik bir payla en fazla ilan 10-15 yaş aralığındaki araçlar için verildi.

Şubat ayında marka ve model sıralamasında ise ilk üç değişmedi. İlanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen; en çok görüntülen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

İlanlarda en çok görülen markalar sırasıyla ocak ayındaki gibi Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Honda ve Citroen oldu.

İlanlara model özelinde bakıldığında ise şubat ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra, Megane Focus, Corolla, Egea, Civic ve Polo oldu. Bu modelleri ise Volkswagen Passat ve Opel Corsa takip etti.

Şubat ayında ilanlarda en çok 10 yaş ve üzerindeki araçlar görüldü. %28 oranı ile en fazla ilan 10-15 yaş aralığındaki araçlar için verildi. 6-9 yaş arası otomobiller ile 20 yaş ve üzeri araçlar %19 oranı ile yer alırken; 16-20 yaş arası araçlar ise %18 oranla üçüncü sırada yer aldı. 5 yaşa kadar olan araçların oranı ise %16 oldu.