genel

Hürriyet'e tepki çığ gibi!

Abone Ol

28 Şubat alışkanlıklarından kurtulamayan Hürriyet, dün manşetten bir cunta bildirisi kurgulamıştı.

Hürriyet'in demokrasiye bu açık saldırısına Sabah ve Takvim gazeteleri olmak üzere Türkiye medyasından büyük tepki geldi.

TSK'da başörtüsü yasağını kaldıran düzenlemeden rahatsız olan Aydın Doğan algı operasyonu başlattı. Hürriyet gazetesi 28 Şubat dönemini anımsatan, kaynağı belirsiz bir haber yayımlayarak, "Karargâh rahatsız" başlığı kullandı. Referandum ayarlı bu haberin TSK'yı siyasi iradeye karşı kışkırtma amacı taşıdığı belirtiliyor.

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet gazetesi dün manşetten, "7 eleştiriye 7 yanıt. Karargâh rahatsız" başlıklı haber yayımladı. Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın imzasıyla yayımlanan haberde, "Son dönemde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve TSK ile ilgili sık sık gündeme gelen eleştiriler, Karargâh'ta böyle değerlendiriliyor" ifadesi kullanılarak, skandal bir analize yer verildi.

TSK'ya ve özellikle de Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a yöneltilen mesnetsiz suçlamaların 7 madde halinde sıralandığı haberde 'askeri kaynaklar'dan alındığı belirtilen cevaplar da sorularla birlikte sunuldu.

Haberin, TSK'da başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik hükümetin aldığı kararı eleştirme amacı taşıdığı değerlendirmesi yapıldı. Aynı zamanda referandum ayarlı bu haberin TSK'yı siyasi iradeye karşı kışkırtma amacı taşıdığı belirtiliyor.

7 maddede bitirilen haberin birinci maddesindeki şu ifadeler, 'tehlikeli bir provokasyon' olarak yorumlanıyor: "TSK'da başörtüsünün serbest bırakılması: TSK'da başörtüsü yasağını Milli Savunma Bakanlığı kaldırdı. Edinilen bilgiye göre, Karargâh'ın görüşü alınmadı. 'Düzenlemede Genelkurmay'ın dahli yok' deniliyor."