genel

Hiç hastalanmamak için gün içinde mutlaka tüketmeniz gereken besinler...

Vücut direncinin güçlü olması hastalıklara karşı daha korumalı olmanızı sağlar. Yüzyıllardır hem alternatif tıpta hem de bilim insanları tarafından tüketilmesinin insan sağlığına faydalı oldukları söylenen besinleri sizler için bir araya getirdik.

Abone Ol

Her gün düzenli tükettiğinizde faydasını göreceksiniz. Hiç hastalanmamak için gün için de mutlaka tüketmeniz gereken besinler...

ÇÖREK OTU Sabah akşam bir çay kaşığı çörek otunu bir bardak su ile yutmak sindirimden sinir sistemine kadar vücuda birçok açıdan fayda sağlar.

ÇÖREK OTU YAĞI Sağlıklı bir cildin ve saç yapısının en faydalı besini çörek otu yağıdır. Düzenli kullanıldığında faydası görülür. Saç derisinde kabuklanmayı azaltır. Saç köklerini güçlendirir. Cilt yüzeyindeki tabakaları adım adım arındırır.

ZEYTİNYAĞI Her sabah aç karna bir kaşık zeytin yağı içmek gün boyu bağırsakların sorun yaşamadan çalışmasına yardımcı olur. Sinirleri güçlendirerek beyin fonksiyonlarını daha dinç tutar.

ZEYTİNYAĞINDA BEKLETİLEN İNCİR Alternatif tıbbın en gözde karışımı olan zeytinyağında bekletilen kuru incir, vücuttaki bakteri ve virüslerin aktivasyonunu azaltır. Bağışıklığı daha güçlü hale getirir.

KURU ÜZÜM Sabah aç karna 21 tane kuru üzüm tüketmek sinir hücrelerini güçlendirir. Güçlenen sinir sistemi beyin fonksiyonlarını etkiler. Özellikle unutkanlık gibi sorunlar yaşayanların bunu düzenli olarak hayatlarına sokmalarında fayda var.

ELMA Düzenli olarak tüketilen elma mide ve bağırsak hareketlerini düzenler. Uzun süre ilaç tüketenler için güçlü bir lif kaynağıdır.

SU Sağlıklı bir vücudun temel kaynağı gün içinde yeterli oranda tüketilen sudur. Bu suyun miktarının uzmanlara göre en az 2,5 en fazla 3 litre olması lazım.

KAHVE Günde en az bir fincan tüketilen Türk kahvesi vücuttak, hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar. Özellikle ara öğün olarak 3 tane kuru kayısı ile beraber tüketilen Türk kahvesi metabolizmanın daha sağlıklı çalışmasını destekler.

TEREYAĞI 30 yaşında sonra hayatınızda kontrol etmeniz gereken tek besin tereyağıdır. Tereyağı çok güçlü bir yağ kaynağıdır. Gelişim çağına kadar vücuda fayda sağlarken belli bir yaştan sonra kan akışını olumsuz etkiler.