genel

Hesaba yatıyor! 320 lira ile 4 bin lira arasında değişiyor...

Abone Ol

Üniversite öğrencisi yüz binleri kapsıyor. Burs imkanı. Başarılı üniversite öğrencilerine kamu kuruluşları, vakıflar ve şirketler, aylık 320 lira ile 4 bin lira arasında bursun yolunu açtı. İşte üniversite öğrencilerini burs veren kuruluşların listesi...

Anne veya babası öğretmen olanlar için 400 lira burs sunan vakıf, Trendyol TOG Eğitim Bursu kapsamında da Boğaziçi, Bilkent, İstanbul Teknik, Koç, Orta Doğu Teknik, Sabancı üniversitelerinde okuyanlara 9 ay boyunca aylık bin 500 lira burs verecek.

KADIN VE DEMOKRASİ VAKFI (KADEM): Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs veriyor. 9 ay süreyle aylık bin lira olarak verilen lisans bursu için son başvuru tarihi 30 Eylül.

Üniversiteyi kazanan gençlerin gözü burs imkanlarına çevrildi. Kamu kuruluşlarının yanı sıra pek çok vakıf ve şirket burs imkanı sunuyor. Başarılı gençler aylık 4 bin liraya varan karşılıksız burstan yararlanabiliyor.

KYK KREDİSİ VE BURSU: Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) hem kredi hem de karşılıksız burs veriyor. Başvurular e-Devlet'ten yapılacak. Bu yıl 650 lira olarak uygulanan bursun artması bekleniyor. Başvuru tarihi de önümüzdeki günlerde duyurulacak.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ (ÇYDD): Devlet üniversitelerinde eğitim gören başarılı öğrencilere 10 ay boyunca aylık 320 lira tutarında burs veriyor. Son başvuru tarihi ise 1 Ekim.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI: Lisans ve ön lisans bölümlerindeki öğrencilere açık olan burs için başvurular 20 Eylül'de sona eriyor.

ANADOLU VAKFI: Maddi desteği ihtiyaç duyan öğrencilere burs veriyor. Burstan yararlanmak için devlet okullarına ya da yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinin lisans programlarına kayıtlı olmak gerekiyor. Yılda 9 ay süresince aylık olarak veriliyor. Son başvuru tarihi 30 Eylül.

ELGİNKAN VAKFI: Başarılı, maddi imkanları yetersiz öğrencilere burs veriyor. Başvurular ay sonuna kadar alınacak. Burs verilen üniversiteler; İstanbul, İstanbul Teknik, ODTÜ, Boğaziçi, Ege, Yıldız Teknik, Celal Bayar.

KALE VAKFI: Belirlenen üniversitelerde tasarım, mimarlık, iç mimarlık, mühendislik, işletme, uluslararası ilişkiler, seramik ve seramik mühendisliği, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, iletişim, halkla ilişkiler ve tanıtım, ulaştırma, lojistik gibi bölümlerdeki öğrencilere Ekim-Haziran boyunca aylık 750 lira burs veriyor. Başvuruda son tarih 10 Ekim.

YAŞAR EĞİTİM VAKFI: Devlet üniversitelerine yerleşen, maddi desteğe ihtiyaç duyan gençlere burs veriyor. Ekim- Haziran dönemini kapsayacak burs için son başvuru tarihi 27 Eylül.

SABANCI VAKFI: Başarılı ve maddi durumu yetersiz olan gençlere verilen burs; Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, İstanbul-Cerrahpaşa, İstanbul Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik üniversitelerine yerleşenler başvuruyor. Her eğitim döneminde 9 ay süreyle ödeme yapılıyor. Bu yılki bursun tutarı aylık 900 lira. Son başvuru tarihi 22 Ekim.

TÜRK EĞİTİM VAKFI: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere sağlanan üniversite bursu aylık 800, üstün başarı bursu ise bin 600 lira. Her eğitim yılında 9 ay verilen burslar için son başvuru tarihi 6 Ekim.

TÜBİTAK'TAN 4 BİN TL TÜBİTAK: YKS'de sayısal bölümler (Matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi ve uzay bilimleri, moleküler biyoloji ve genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (Türk dili ve edebiyatı, felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, ilahiyat) için TYT puan türünde ilk 25 bine girerek üniversitelerin belirtilen örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptıranlar, aylık 4 bin liraya kadar burs almaya hak kazanıyor. Başvuru tarihi 25 Ekim-12 Kasım. (Takvim)