genel

Her mutfakta olması gereken 2 tuz çeşidi

Abone Ol

Market raflarında birçok tuz çeşidi yer alsa da, çoğu evin mutfağında sadece iki tür tuz olması yeterli: Yemek pişirirken kullanmak için koşer tuzu ve servis yapmadan hemen önce kullanılan bitirme tuzu. Birini ocağın yanında, birini de masanın üstünde tutmayı ihmal etmeyin. Peki, neden bu tuzları tercih etmeliyiz? Bitirme tuzu nedir ve hangi tuz çeşitlerinden oluşur? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde..

Çoğu yemekte tuzun amacı, yiyecekleri tuzlu yapmak değil, en iyi lezzeti ortaya çıkarmaktır. New York'ta yemek pişirme eğitmeni Jill Santopietro, "Tuz, lezzeti ortaya çıkarır. Tavukların tadı daha lezzetli ve domateslerin tadı daha çok yaz domateslerine benzer. Tuz ayrıca tatlılığı artırır ve acıyı azaltır" diyor.

Bu konuda doğru dengeyi sağlamak çok önemlidir: Çok az tuz, yemeğin tadını yavan yapar. Fazlası ise tat seviyesini düşürür ve çok tuzlu olmasına neden olur.

Bu nedenle profesyonel şefler, yemek pişirirken malzemelerini mevsimine göre seçerler. Son olarak Santopietro, "Tuzu, yemek piştikten sonra kendi buharında demlenirken katın" diyor. Peki, mutfakta sadece ihtiyacımız olan 2 tuz çeşidi hangileri?

1. Koşer tuzu Profesyonel şeflerin ve yemek kitabı yazarlarının büyük çoğunluğu koşer tuzunu sofra tuzuna tercih ediyor.

Yemek pişirme eğitmeni Jill Santopietro Santopietro, "Koşer tuzu, iyotlu ve topaklanma önleyici maddeler içeren sofra tuzundan daha temiz bir tada içeriğe sahiptir ve koşer diğer tuzlara göre daha az tuzludur.

Kalın dokusu sayesinde parmaklarınızla kullanmak da daha kolaydır. Sadece bir veya iki tutam alın ve yemeğinizin üzerine serpin" diyor.

2. Bitirme tuzu Yemeğinize çok fazla çaba sarf etmeden lezzet katmak için, servis yapmadan önce az miktarda bitirme tuzu eklemeyi unutmayın. Lezzet patlaması için parmaklarınızla birkaç pul alın ve hafif bir şekilde yemeğinizin üzerine ufalayın.

Bitirme tuzları için İngiltere'nin Maldon tuzunu, tercih edebilirsiniz. Diğer popüler seçenekler arasında pembe himalaya ve Fransız fleur de sel tuzu bulunur.

Bu bitirme tuzlarının adından da anlaşılacağı gibi pişirme sonunda kullanılması gerektiğini unutmayın.