genel

Hemşire maaşları belli oldu! 2022 Ocak zammı ile en düşük ve en yüksek hemşire maaşı kaç TL oldu?

TÜİK’in Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte binlerce hemşire yeni maaşları ile ilgili detayları merak etmeye başladı. TÜİK enflasyon oranını kaç olarak açıkladı? Hemşire maaşları kaç TL oldu? En düşük ve en yüksek hemşire maaşı kaç TL?

Abone Ol

TÜİK’in Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte binlerce hemşire yeni maaşları ile ilgili detayları merak etmeye başladı. TÜİK enflasyon oranını kaç olarak açıkladı? Hemşire maaşları kaç TL oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan enflasyon verileri göz önüne alınarak hemşire maaşlarında artış yaşanacak.

Aralık ayı enflasyon TÜİK tarafından 3 Ocak 2021 Pazartesi günü duyuruldu. Gelen son dakika açıklamasına göre; Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 13.08 oldu.

YENİ HEMŞİRE MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Aralık 2021 dönemi enflasyon verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) geçen yılın ikinci yarısında yaklaşık yüzde 25,5 arttı. Böylece 6 aylık dönemde, geçen yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme kapsamında yapılan yüzde 3'lük zam aşıldı. Bu nedenle yaklaşık yüzde 22,9'luk enflasyon farkı ortaya çıktı.

Hemşire (9/1) 5.237 6.675

EMEKLİ TEMMUZ OCAK Hemşire (Lisans - 1/4) 3916 4992

AÇIKLAMA: TABLO'daki maaşlara aile yardımı, görev tazminatı, fazla mesai ücreti gibi yan ödemeler eklenmemiştir. Ayrıca 1 Ocak'tan geçerli vergi istisnası hesabı maaşlara dahil değildir.