genel

Hamileyken nasıl yatılmalı?

Abone Ol

İdeal uyku pozisyonu sol tarafa doğru yatmak! Yapılan araştırmalar hamileliğin ileri dönemlerinde sağ tarafa yatmanın ölü doğum riskini artırdığını gösteriyor. Araştırmacılara göre, sırt üstü ya da sağ tarafa yatmak, bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor ve bu da anne karnındaki bebeği olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, hamilelik döneminde en ideal uyku pozisyonu, sol tarafa doğru yatmak olduğunu söylüyor.

İlk üç ay rahat! İlk 3 ay sırt üstü hariç her türlü pozisyonda uyunabileceğini söyleyen uzmanlar, bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarlara baskı yapmayacağını ve bebeğin zarar görmeyeceğini dile getiriyor.

Sola doğru yatmak ödemi azaltıyor! Uzmanlar, hamilelik döneminde sola doğru yatmanın hatta dizleri kıvırıp bacakların arasına yastık koymanın bebeğe en iyi yatış pozisyonunun sağlanacağını belirtiyor ve ekliyor, bu yatış şekli plasentaya en uygun şekilde beslenme imkânı sağlamaktadır ve böbreğin rahat çalışmasını sağlar aynı zamanda vücutta özellikle eller ve dizlerde oluşabilecek ödemi azaltır. Diyerek hamilelikte sola doğru yatmanın önemini bir kez daha vurguluyorlar.