genel

Gribe karşı bu yöntemlerle korunun!

Abone Ol

Ekim ayının bitmesiyle beraber kış iyice kapıya dayandı...

Havaların iyiden iyiye soğuduğunu hissettiğimiz şu günlerde özellikle gribe karşı bazı önlemler almamız gerekiyor.

Bu kışı sağlıklı geçirmek için birkaç adımda gerekli olan besin takviyelerini ve alınacak diğer önlemleri iyi bilmek gerekiyor.

İşte o besleyici takviyeler ve alınması gereken önlemler:

Her gün yoğurt tüketmeye özen gösterin. Yoğurt gribe karşı korunma da etkili önlemlerin başında geliyor. Yüksek kalsiyum oranı, vitaminler ve proteinler içermesi bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Uzmanlar yoğurdun soğuk algınlığını büyük oranda azalttığını belirtiyor.

Sebze ve meyvelerden bol miktarda vitamin almaya özen gösterin. Özellikle vitaminleri ilaç olarak almak yerine yeşil, kırmızı ve sarı renkteki meyve ve sebzeleri tüketin.

Virüslerin temas yoluyla bulaştığını unutmayın. Bu nedenle ellerinizi sıkça yıkamanız bu tarz bulaşmaların önüne geçecektir. Bu mevsimde kalabalık yerlerden ve hasta kişilerle temas da bulunmaktan kaçının.

Günde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Suyun pek çok konuda vücudumuza iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Bunun yanında gribe karşı korunmak için ılık suyun içine limon zencefil, bal, tarçın ilave edin.

Stresle başa çıkmaya çalışın. Çünkü stres, birçok hastalığı tetiklediği gibi bağışıklık sistemimizi de zayıflatıyor böylece çok daha kolay hasta olabiliyoruz.

Hastalıklara karşı korunma da bir diğer önemli etken ise düzenli olarak egzersiz yapmak. Egzersiz sayesinde vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanız mümkün.

Kendinizi hasta hissettiğiniz de direk çareyi antibiyotikler de aramayın. Antibiyotikleri doktorunuzun kontrolünde kullanmanız gerekir. Bir hafta da düzelemediğiniz takdirde bir doktora danışın ve doktorunuzun verdiği ilacı kullanmaya özen gösterin.

Kapalı ortamları havanlandırın. Odanıza temiz oksijen girmesinde her zaman yarar vardır.