genel

Göz seğirmesinin nedenleri

Abone Ol

Sebebi tam olarak bilinmeyen göz seğirmesi aslında istemsiz bir kas hareketidir. Göz seğirmesinin birden çok nedeni olabilir. İşte o nedenler...

Yorgunluk Göz seğirmesi pek çok şeyin habercisi olabilmektedir. Örneğin uzun süre bilgisayar başında çalıştıysanız, göz kapaklarınızda bulunan kaslar zayıflamaya başlar ve gözünü seğirir. Aynı durumu stresli olduğunuz zamanlarda da yaşayabilirsiniz.

Fazla kafein tüketimi Eğer gün içerisinde gereğinden fazla kafein içeren içecekler tüketiyorsanız, vücudunuzun uyumanız gerektiğini haber veren kimyasal sinyalleri reddetmesine neden olur. Yeterli miktarda kafein sizi canlandırır ancak fazlası gözünüzdeki minik kasları titretir.

Göz enfeksiyonu belirtisi olabilir Eğer gözünüz bir anda seğirmeye başladıysa göz enfeksiyonu belirtisi ile karşı karşıya olabilirsiniz. Göz enfeksiyonlarında göz kızarır, iltihaplanır ve kaşınır. Bu kaşıntı ve irritasyon göz çevresini ve göz kapaklarını da etkiler.

Gözünüzde bir cisim olabilir Eğer gözünüzde yabancı bir madde varsa gözünüz bu maddeden kurtulmak isteyecektir. Eğer gözünüz kaşınır, sulanır ise gözünüzü fazla ovalamayın. Gözünüze daha çok zarar verebilirsiniz.

Tik bozukluğu Göz seğirmesi bir tik belirtisi olabilir. En bilinen tik bozuklukları arasında Tourette sendromu gelir. Tik bozukluğunuz varsa sadece göz seğirmesi değil vücudunuzun diğer bölgelerinde ve sesinizde de istemsiz hareketler olacaktır.

Distoni Kasların istemsiz olarak kasıldığı hareket bozukluğuna distoni adı verilmektedir. Gözü etkileyen blefarospazm adı verilen spesifik bir distoni türü vardır. Blefarospazm genellikle kontrolsüz göz kırpmayla başlar. Bu gibi durumlarda mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir. Kaynak: pembenar