genel

Google uyardı.. WhatsApp kullananlar dikkat!

Abone Ol

Android için Whatsapp sohbet geçmişi yedeklemesinde depolama değişikliği..

Uygulamanın beta sürümünü kullananlar kullanıcılar, düzenlenecek değişikliği önümüzdeki yıl "kademeli olarak" tüm Android cihazlara gelecek güncellemelerle fark edeceksiniz.

Kişisel Google hesapları, Gmail, Drive ve Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz depolama alanı sağlıyor. Google duyurusunda bunun "çoğu mobil platformdan üç kat daha fazla" olduğunu bildirdi.. Örneğin Apple'ın iCloud'u 5 GB boş alan sunuyor. Yine de, ne kadar resim ve dosya yedeklediğinize ve yüklediğinize bağlı olarak 15 GB'a doldurmak veya geçmek çok kolay.

Google, artık gerekli hissetmediğiniz büyük boyutlu dosyaları veya fotoğrafları silmenizi kolaylaştırmak için depolama yönetimi araçlarına bağlantı sağladı. Yine de gereksiz bulduğunuz öğeleri WhatsApp içinden de kaldırabilir, bir sonraki yedeklemenizde dahil etmek durumunda kalmayacaksınız.

Bu güncellemenin yalnızca kendinize ait olan hesabı kullanarak sohbet geçmişinizi yedeklemek istediğizde yalnızca sizi etkileyeceğini unutmayın. İşiniz gereği veya başka bir kurum aracılığıyla bir Workspace hesabınız varsa, WhatsApp'ın bulut depolama alanınızın bir kısmını aldığında herhangi bir endişe duymanızza gerek kalmayacaktır.